Emekli 29 Ekim ikramiyesinde son gelişme! Emekliler hala umutla bekliyor

Emekli 29 Ekim ikramiyesinde son gelişme! Emekliler hala umutla bekliyor
Türkiye'de geçim sıkıntısını en fazla yaşayan kesim olan emeklilerin gözü 29 Ekim tarihine çevrildi. Geçtiğimiz yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında emeklilere ikramiye verilmişti. Cumhuriyetin 100. yılında 5 Bin TL ikramiye alan milyonlarca emekli bu sene de gözlerini gelecek habere çevirdi. Emekli dernekleri 29 Ekim kapsamında yeniden emekli ikramiyesi ödemelerinin yapılması çağrısında bulundu

Milyonlarca emekli, var olan ekonomik kriz altında yaşam savaşı verirken ekim ayının gelmesiyle gözünü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına çevirdi. Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında emeklilere 5 Bin TL'lik ikramiye verilmişti. Geçim sıkıntısı yaşayan milyonlarca emekli aynı uygulamanın bu yıl da devam etmesini bekliyor.

ssk-emekli-maasi-ne-kadar-126-2.jpg

KRİZ EMEKLİYE YIKILIYOR

Geçtiğimiz yıl yapılan 14 - 28 Mayıs 2023 tarihlerindeki seçimlerin ardından ekonominin başına Mehmet Şimşek'in gelmesiyle beraber tasarruf politikalarına geçildiği ilan edilmişti. Ağır ekonomik kriz altında inim inim inleyen vatandaşlar gözlerini Temmuz ayında yapılması beklenen zam açıklamalarına çevirse de beklediğini bulamamıştı. Zaten geçim sıkıntısı yaşayan milyonlarca emekliye yapılan zam oranı ise emeklileri memnun etmemişti. Yapılan zam ile beraber en düşük emekli maaşı 12 Bin 500 TL olarak belirlense de bu gelişme emeklinin derdine derman olmadı.

302759.jpg

Krizin faturasının asgari ücretli ve emeklinin sırtına yıkılması ise özellikle CHP'nin gündeminden düşmedi.

EMEKLİYE 29 EKİM İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

AKP Ekonomi yönetimi geçen yıl verilen ikramiyenin Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak bir kerelik verildiğini ilan etmişti. Emekliler bu yıl tarih yaklaşınca tekrardan aynı beklentiye girse de Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın konuya dair herhangi bir açıklama yapmaması, uygulamanın bu yıl geçerli olmayacağı izlenimi yaratıyor. Bir seferlik olduğu açıklanan Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin bu yıl verilmesi beklenmiyor.

emekli-maasi-ws3o-cover.jpg

EMEKLİLER DERNEĞİ'NDEN 29 EKİM AÇIKLAMASI

Tüm Emekliler Derneği Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz yaptığı açıklamada geçtiğimiz yıl Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak emeklilere verilen ikramiyenin önemini hatırlatarak aynı uygulamanın bu yıl da devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Yapılan bu ödemenin birçok emekli vatandaş için yararlı olduğuna değinen Tokgöz şunları kaydetti:

"Geçen yıl Cumhuriyet Bayramı'nda yapılan 5 bin liralık ödeme sayesinde birçok emekli kışa elinde ilave bir miktar parayla girdi. Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle emeklilerimize verilen ikramiyenin adının 'Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi' olarak konulup, her yıl bir maaş tutarında verilmesini talep ediyoruz. Bu uygulama milyonlarca emeklimizi ziyadesiyle memnun edip, onların Cumhuriyet Bayramı'nı daha bir coşkuyla kutlanmasına katkı sağlayacaktır" dedi.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi