Elektronik Devi İflas Bayrağını Çekti: Binlerce Şubesi Vardı

Elektronik Devi İflas Bayrağını Çekti: Binlerce Şubesi Vardı
Pandemi sonrası ortaya çıkan küresel ekonomik buhran ortamı binlerce firmanın iflasına neden olurken, son olarak Rusya'nın ünlü elektronik eşya tedarikçisi Svyaznoy, iflas başvurusunda bulundu. Şirketin kısa sürede satılmaması halinde binlerce çalışanı işsiz kalacak.

Pandemi sonrası yaşanan ekonomik krizin üzerine Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaş başlatmasının ardından Batı ülkelerinin ambargolarının eklenmesi, ülkedeki birçok firmanın kepenk kapatmasına neden oldu.

Yıllar önce muhteşem büyüme rakamları ile Rusya'nın başarı hikayeleri arasında gösterilen elektronik perakendecilik devi Svyaznoy, ekonomik zorlukların ardından iflas başvurusu yaptı.

iflasetti1.jpg30 YILA YAKIN SÜREDİR PAZARIN LİDERİYDİ

1995 yılında cep telefonu satışları ile başlayan ve 2000'li yıllara damga vuran Svyaznoy öyküsü, 2024 yılı itibarıyla sona erecek gibi görünmekte. Moskova mahkemesi, şirketin iflasına karar verirken, kısa sürede satış yapılmaması halinde binlerce çalışan işsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalacak.

Şirket, Alfa-Bank, Sovkombank, RB Faktoring gibi bankalara, Merlion gibi distribütörlere ve Beeline’a borcunu ödeyemedi. Şirket, geçen yıl sonbaharda çalışanlara maaşlarını ödeyemediğini açıklamıştı.

iflasetti2.jpg

Etiketler :