Elektrikli araç pazarında fiyat rekabeti alıcıya yaradı! Bir otomotiv devi daha fiyatları aşağı çekti

Elektrikli araç pazarında fiyat rekabeti alıcıya yaradı! Bir otomotiv devi daha fiyatları aşağı çekti
Çinli markalarının elektrikli araç piyasasında artan rekabeti, otomotiv devlerini fiyat indirimine gitmeye zorluyor. Bu çerçevede Tesla'nın ardından Lucid de kısa süreliğine fiyatlarını aşağı çekti.

Lucid Group, Air serisi lüks sedanlarının fiyatlarını tatil sezonu öncesinde sınırlı bir süre için düşürdü. Bu indirim, artan rekabetin ve EV'lere olan talebin azalmasının bir sonucu olarak yorumlanıyor. Lucid, zorlu bir ekonomide üretimini artırırken nakit akışı sıkıntısı yaşıyordu. Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'nun desteği, şirkete likidite desteği sağlayarak nakit sıkıntısını hafifletti.

lucid-1300-kisiyi-isten-cikariyor.jpg

Tesla Fiyatları Defalarca Kırdı

Yüksek faiz oranları ve ekonomik belirsizlikler, elektirikli otomobillere olan talebi olumsuz etkiledi. Bu durum, Tesla ve diğer otomotiv devlerini fiyat indirimine gitmeye zorladı. Tesla, bu yıl birçok kez etiket fiyatlarını düşürerek pazar payını korumaya çalıştı.

tesla-a6yf-cover-jpg.webp

Elektrikli Araçlarda Fiyat Savaşı

Cox Automotive tarafından hazırlanan bir rapora göre, elektrikli araçlarda yaşanan fiyat savaşı, şirketleri marjlardan ödün vererek satışlara öncelik vermeye zorladı. Bu durum, elektrikli araçların ortalama fiyatının Eylül ayında 50 bin 683 dolara düşmesine neden oldu.

Lucid'in Yeni Fiyatları

Reuters'ın haberine göre, Lucid Air Touring modelinin fiyatı 95 bin dolardan 87 bin 500 dolara, Grand Touring modelinin fiyatı ise 10 bin dolar düşürülerek 115 bin 600 dolara indirildi. Dört tekerlekten çekişli Air Pure'un fiyatı 82 bin 400 dolardan 74 bin 900 dolara, arkadan itişli Air Pure'un fiyatı ise 77 bin 400 dolarda kaldı.

Tesla Model S'in Fiyatı da Düştü

Tesla da Lucid Air'in en yakın rakibi olan Model S premium sedanının fiyatını 74 bin 990 dolara indirdi.

Etiketler :