Ekonomist Lafçı: Enflasyonda tarihi başarısızlık

Ekonomist Emrah Lafçı, Halk TV ekranlarında Naz Özdeğirmenci'nin hazırlayıp sunduğu Parantez programında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın faiz politikalarını ve Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'nin açıklamalarını değerlendirdi.

Ekonomist Emrah Lafçı yaptığı açıklamalarda, "TÜİK rakamlarına da Merkez Bankası rakamlarına da baksanız bu politikaların tutmadığını, yapılanların yanlış olduğunu görürsünüz. Bugün bir bankaya kredi kullanmak için birey ya da şirket olarak gittiğinizde çok net bir şekilde geçen seneye göre daha yüksek faizle karşılaşıyorsunuz. Bu da ülkede faizlerin düşmediğini gösteriyor" dedi.

'Tarihi başarısızlık'

Lafçı 'tarihi başarısızlık' olarak değerlendirdiği enflasyona dair, "Türkiye'nin en büyük problemi enflasyon konusunda tarihi başarısızlıktır. Yüzde 36 enflasyon da herhalde 2022 yılı için gördüğümüz en yüksek enflasyon olmayacak. Bakan beyin konuşmalarından 'önümüzdeki ay biraz daha yükselecek sonra düşecek' çıkarımı yapıyorum ama Bakan Beyin bu söylediklerine katılmak mümkün değil. Bu, hükümetin içinde bir takım tutarsızlıklar olduğunun açık bir itirafıdır. Çünkü çok yakın zamanda da Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan da 'ocakta biz negatif bir enflasyon görmeyi umut ediyoruz' demişti. Şimdi yükselecek mi yoksa düşecek mi?" diye sorarak tutarsızlığa dikkat çekti.