Ek Zam Farkları Emeklilere Ne Zaman Ödenecek?

Ek Zam Farkları Emeklilere Ne Zaman Ödenecek?
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam içeren önergeyi onayladı. Bu kararla birlikte, emeklilere yapılacak ek zamların ardından en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye çıkacak. Teklifin Genel Kurul aşaması önümüzdeki hafta gerçekleşecek.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda SSK ve Bağ-Kur emekli aylığına ek zam yapılmasını öngören önerge kabul edildi. Şimdi teklifin Genel Kurul aşamasına geçilecek.

EK ZAM İÇEREN ÖNERGE ONAYLANDI

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda işsizlik kanununda değişiklik öngören kanun teklifi görüşüldü. 10 maddelik teklife, SSK ve Bağ-Kur emekli aylığına ek zam yapılmasını içeren önerge eklendi. Önerge kabul edildi ve kanun teklifi gelecek hafta Meclis Genel Kurulu'nda yasalaşacak.

thumbs-b-c-9bf608662f6c629f028f1920ccc6a39c.jpg

EK ZAM FARKLARI YÜRÜRLÜĞE GİRDİKTEN SONRA ÖDENECEK

Kanun Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra emeklilere ek zam farkları ödenecek. Böylece, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak ayı maaş zammı yüzde 42,57'ye yükseltilecek. En düşük emekli aylığı da 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye çıkacak.

İŞSİZLİK ÖDENEKLERİNDE DÜZENLEME

Ayrıca teklife göre, kısa çalışma gerekçelerine "genel salgın" durumu eklenecek. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanma şartları da revize edilecek.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ DETAYLARI

Sigortalının kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için asgari prim ödeme gün sayısı 600'den 450'ye indirilecek. Kısa çalışma ödeneği, her ayın 5'inde sigortalıya ödenecek. Asgari ücret desteği 700 lira olacak.

Etiketler :