Dünyanın ilk spor SUV'unu Türkiye'den sadece iki kişi aldı!

Dünyanın ilk spor SUV'unu Türkiye'den sadece iki kişi aldı!
Dünyaca ünlü süper spor otomobil üreticisi Lamborghini'nin bu segmentte ilk olan modeli URUS, Türkiye'ye ayak bastı hatta satıldı bile

Dünyaca ünlü süper spor otomobil üreticisi Lamborghini'nin bu segmentte ilk olan modeli URUS, Türkiye'ye ayak bastı hatta satıldı bile. Lamborghini URUS'un ülkemize geliş fiyatı, bugünün kuru ve vergi oranlarıyla ortalama olarak 4 milyon 700 bin TL'den başlıyor! Otomobilin yüzde 160 oranında olan ÖTV'si ve yüzde 18 oranında olan KDV'si ise 3.164.040 TL!

Türkiye’de Doğuş Otomotiv bünyesinde satılan Lamborghini, ilk SUV modeli olan URUS ile otomobil severleri 2017 yılında tanıştırmıştı. 2018 yılı içinde ülkemizde bir adet ve 2019 yılı ocak ayında da bir adet olmak üzere toplamda 2 adet satılan otomobilin etiket fiyatı ise bu segmentasyonda olan otomobil modellerinde olduğu gibi dikkat çekici. (Satış adetleri ODD raporlarından alınmıştır)

Lamborghini URUS için sabit bir fiyat verilemezken yaklaşık olarak bir URUS sahibi olmanın ne kadar olacağını hesapladık.

Tüm bu durumları göz önünde bulundurduğumuzda otomobilin Türkiye’deki satış fiyatı yaklaşık olarak 4 milyon 700 bin TL oluyor.

Lamborghini URUS’un ülkemize giriş fiyatı yaklaşık olarak 1 milyon 530 bin TL! Bunun üzerine yüzde 160 ÖTV yani 2 milyon 448 bin TL eklendiğinde ise otomobil yüzde 18 KDV hariç 3 milyon 978 bin TL oluyor. Bir de ekstra olarak 716 bin 40 TL KDV geldiğinde ise otomobil 4 milyon 694 bin 40 TL fiyata ulaşmış oluyor.

Lamborghini Urus, öne monteli yeni bir 4,0 litrelik benzinli V8 çift turbolu alüminyum motora sahip. Ülkemizde motorlu taşıtlar vergisi(MTV) hesaplanması motor hacmine göre hesaplanıyor ve URUS’un yıllık MTV’si 25 bin 54 TL oluyor!

Etiketler :