Dünyaca Ünlü Yatırım Bankası TL Tavsiyesini Duyurdu

Dünyaca Ünlü Yatırım Bankası TL Tavsiyesini Duyurdu
UBS analistleri, 3 aylık forward aracılığıyla Dolar/TL'de kısa pozisyon tavsiyesi verdi. Raporda, uzun süreli negatif reel faiz döneminin sona ermesi, iç talebin zayıflaması ve altın ithalatına yönelik teşviklerin azalması 2024'te 39 milyar dolar cari açık riski oluşturabilir. Ayrıca, BAE ile imzalanan anlaşma nedeniyle "diğer yatırım" girişleri öngörüldü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) New York'taki yatırımcı toplantıları önemli bir gündem maddesi olarak öne çıkarken, UBS analistleri tarafından hazırlanan bir raporda, 23 Kasım'dan itibaren 3 aylık forward aracılığıyla Dolar/TL'de kısa pozisyon tavsiyesi verildi.

Bloomberg'te yer alan habere göre UBS ekibi, dolar/TL'nin orta vadede forward işlemlere karşı hâlâ aşağı yönlü bir eğilime sahip olduğunu düşünüyor.

Raporda, uzun süreli yüksek negatif reel faiz döneminin sona ermesi, zayıflayan iç talep ve altın ithalatına yönelik teşviklerin azalması, 2024 yılı için 39 milyar dolarlık cari açık projeksiyonu üzerinde aşağı yönlü risk oluşturduğu belirtildi. UBS ekibi, Aralık ayı öncü ticaret açığı verilerinin ticari dengesizliklerin yavaşça iyileşmekte olduğunu gösterdiğini ve portföy girişleri için düşük yabancı katılım seviyelerinden faydalanma potansiyeli olduğunu ifade etti.

Raporda ayrıca, geçen yıl Temmuz ayında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile imzalanan 50 milyar dolarlık anlaşma nedeniyle "diğer yatırım" girişlerinin önümüzdeki çeyreklerde de devam etmesinin muhtemel olduğu vurgulandı.