Dünyaca ünlü Türk giyim devi iflasın pençesinde! 215 şubesi her an kapanabilir

Dünyaca ünlü Türk giyim devi iflasın pençesinde! 215 şubesi her an kapanabilir
Naf Naf'ın şu anda yaklaşık 215 satış noktası var. Şirkete göre toplam satışları 165 milyon Euro civarında. 2022'de 660 kişinin çalıştığı Fransa pazarından elde edilen gelir ise Dünyaca ünlü Türk giyim devi iflasın pençesinde! 215 şubesi her an kapanabiliryaklaşık 141 milyon Euro.

Dünyaca ünlü Türk giyim devi Naf Naf, iflasın eşiğinde. 2020 yılında Türk yatırımcılar tarafından satın alınan şirket, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato başvurusu yapma tehlikesiyle karşı karşıya.

1973 yılında Fransa'da kurulan Naf Naf, Türkiye ve Tunus dahil olmak üzere çok sayıda ülkede faaliyet gösteriyor. Şirketin şu anda yaklaşık 215 satış noktası bulunuyor ve 1200'ün üzerinde çalışanı var.

Naf Naf'ın mali sıkıntıları pandemi döneminde başladı. Pandeminin ardından başlayan ekonomik toparlanma, şirketin satışlarını artırmayı başaramadı. Ayrıca, yüksek faiz oranları ve enflasyon da şirketin finansal durumunu olumsuz etkiledi.

naf3.png

Naf Naf'ın iflas etmesi durumunda, 215 şube kapanacak ve 1200'ün üzerinde çalışan işsiz kalacak. Şirketin iflası, dünyaca ünlü bir Türk markasının çöküşü olarak da yorumlanacak.

Naf Naf'ın iflas tehlikesiyle karşı karşıya kalmasının nedenleri şu şekilde sıralanabilir:

Pandeminin ardından başlayan ekonomik toparlanma, şirketin satışlarını artırmayı başaramadı.

naf2.png

Yüksek faiz oranları ve enflasyon, şirketin finansal durumunu olumsuz etkiledi.

Şirketin daralan pazarda ve satış trafiğindeki azalma nedeniyle zor günler geçirmesi.

Naf Naf'ın iflas etmesi durumunda, Türkiye'de giyim sektöründe önemli bir boşluk oluşacak. Şirketin iflası, Türkiye'de faaliyet gösteren diğer giyim firmaları için de bir uyarı niteliği taşıyor.

Etiketler :