Dünyaca Ünlü Ekonomi Kurumundan Türkiye'ye Müjdeli Haber!

Dünyaca Ünlü Ekonomi Kurumundan Türkiye'ye Müjdeli Haber!
Fitch Ratings, Türk bankaları için olumlu bir rapor yayımladı. Seçim sonrası geleneksel makroekonomik politikalar benimsenmeye başlandı. Türk bankacılık sektörü görünümü, 'nötr'den 'iyileşiyor' olarak revize edildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk bankacılık sektörü için olumlu bir rapor yayımladı. Kurum, sektörün görünümünü 'nötr'den 'iyileşiyor' olarak güncelledi. Fitch, bu kararın ardında seçimler sonrası benimsenen daha geleneksel makroekonomik politikaların etkili olduğunu belirtti.

DÖVİZ REZERVLERİNDEKİ ARTIŞ

Fitch Ratings, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) döviz rezervleri pozisyonundaki iyileşmeye dikkat çekti. TCMB'nin döviz rezervlerindeki artış, finansal istikrarı destekleyen önemli bir faktör olarak öne çıktı. Raporda, "Artan yatırımcı güveni, TCMB döviz rezervleri pozisyonunda iyileşme, daha düşük dolarizasyon ve bankaların dış finansmana daha fazla erişimi faktörlerinin finansal istikrarı desteklemeye devam etmesi bekleniyor" ifadelerine yer verildi.

DIŞ FİNANSMANA ERİŞİM ARTTI

Fitch Ratings, Türk bankalarının bu yıl 6,5 milyar ABD doları tutarında yabancı para dış borç ihracı gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Kurum, bu gelişmenin bankaların dış finansman baskılarını azalttığını ve makroekonomik istikrar risklerini düşürdüğünü belirtti. Fitch'e göre, artan yatırımcı güveni ve dış finansmana erişim, Türk bankalarının finansal istikrarını desteklemeye devam edecek.

Etiketler :