Dünyaca ünlü bankadan flaş yıl sonu faiz tahmini

Dünyaca ünlü bankadan flaş yıl sonu faiz tahmini
Alman bankacılık devi Deutsche Bank, Türkiye'de yıl sonu için beklediği faiz oranını açıkladı.

Almanya'nın önde gelen bankalarından Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) yıl sonu faiz oranına ilişkin dikkat çeken bir değerlendirme yayınladı.

gettyimages-123871017-ba4927f1d14d4773922de7c0f65f79b2.jpg

Forex'in haberine göre, Deutsche Bank, yayınladığı makro ekonomik değerlendirmesinde Temmuz ayında ve muhtemelen Ağustos ayında enflasyonun ana eğilimini yükselten geçici faktörlere rağmen, döviz kuru istikrarı ve iç talepteki yavaşlama 2. çeyrekte enflasyonun düşmesine yardımcı olacağı belirtildi.

165409.jpg

Enflasyondaki düşüşün sürmesiyle Merkez Bankası'nın 2024 yılında kademeli ancak kalıcı bir indirim döngüsüne başlayabileceği beklentisinin vurgulandığı değerlendirmede, "Cari İşlemler açığındaki konjonktürel düzeltmeler, sermaye girişlerindeki olumlu ivme, rezerv birikimi ve koşullu döviz yükümlülüklerindeki düşüş de beklentilerimizi desteklemelidir" fiadeleri yer aldı.

ujgb.png

DB, değerlendirmesinin devamında "Yıl sonu politika faizi tahminimizi Kasım ve Aralık aylarında 2x250bps'lik indirimlerle %45'te tutuyoruz. Gelecek yıl için, kalıcı dezenflasyonla birlikte, faiz indirimlerinin 2025'te kademeli ancak kalıcı bir şekilde devam etmesini ve politika faizinin 25 sonunda %25'te kalmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.