Dünya devlerine üretim yapan tekstilci iflasın eşiğinde

Dünya devlerine üretim yapan tekstilci iflasın eşiğinde
İstanbul ve Diyarbakır'da iki büyük üretim tesisi bulunan Soylu Moda Tekstil yaşadığı mali darboğazı aşamadı. Grubun iki şirketi ile sahibi için konkordato talep edildi. Mahkeme, gruba yönelik tedbir kararı verdi. Şirket faaliyetlerinin denetimi için de üç kişilik konkordato komiseri ataması yapıldı.

Halktv.com.tr/EKONOMİ

Soylu Boya Apre AŞ ve Soylu Moda Tekstil Sanayi şirketi ile bu 2 şirketin sahibi Bilen Soylu için konkordato talep edildi. Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yapılan başvuruda iki şirketin hacizlere karşı korunması talep edildi.
Yapılan başvuru üzerine şirkete, 17 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere 2 aylık geçici mühlet kararı uzatıldı.

soylu-moda-11.jpg

3 KİŞİLİK KOMİSER HEYETİ ATANDI

Şirket faaliyetlerinin denetimi için de hukukçu Prof. Dr. Müjgan Tunç Yüksel, bağımsız denetçi Adnan Ay ile finans uzmanı Figen Menfi, geçici konkordato komiseri olarak atandı.

whatsapp-image-2024-10-22-at-15-14-03-1.jpeg

20 DÖNÜMLÜK İKİ TESİSTE ÜRETİM YAPIYOR

Temeli 30 yıl kadar önce atılan Soylu Tekstil'in Diyarbakır ve İstanbul'da iki büyük üretim tesisi bulunuyor. Toplamda 20.000 alan üzerinde üretim yapan şirket Rusya'ya boyalı kumaş ihracatı yapıyor.

whatsapp-image-2024-10-22-at-15-14-03.jpeg

AVRUPA'YA DA İHRACAT YAPIYOR

Şirket, çok sayıda Avrupa ülkesine ise hazır giyim ürünü ihraç eden şirketin 700 kadar çalışanı bulunuyor. Dünyanın bir çok dev markasına üretim yapan şirket, iç piyasada da çok sayıda firma için üretim yapıyor.

Kaynak:Halk TV Ekonomi Servisi