Dünya devi IBM şirketini Türkler'e sattı

Dünya devi IBM şirketini Türkler'e sattı
Türkiye'de 1997 yılında IBM'in teknik servisi olarak hizmet veren Destek Bilgisayar IBM'in yüzde 100 hissesine sahip olduğu bir teknoloji şirketini bünyesine kattı.

Destek Bilgisayar, Seri Bilgisayar Teknolojileri şirketini satın aldı. Seri Bilgisayar Teknolojileri'nin sahibi New York merkezli dünya teknoloji devi IBM şirketiydi. Şirketi artık Türk sermaye yönetecek.

1997 YILINDAN BERİ IBM'İN TÜRKİYE TEKNİK SERVİSİ OLARAK HİZMET VERİYOR

1996 yılında kurulup 1997 yılında IBM Teknik Servisi olarak faaliyetlerine devam eden Destek Bilgisayar'ın 7 bölgede 29 ofisi bulunuyor. Yaklaşık 600 çalışanı olan şirket IBM'in sahip olduğu Seri Bilgisayar Teknolojileri şirketini satın aldı. IBM’e ait Seri Bilgi Teknolojileri şirketini satın alan Destek, 28 yıllık ticaret hayatında iş ortağı olan IBM'in Türkiye’deki en önemli varlıklarından birini de bünyesine katmış oldu.

IBM 135 MİLYAR DOLAR VARLIĞA SAHİP

Merkezi ABD’nin New York kentinde bulunan IBM, 175'ten fazla ülkede faaliyet gösteriyor. 2023 yılı verilerine göre 282 binden fazla çalışanı olan şirketin geliri ise 62 milyar dolar. Dünyanın en değerli markalarından biri olan IBM’in varlıkları ise 135 milyar doların üzerinde.

Kaynak:Dünya Gazetesi