Geriye Sayım! Dolardan Altına Kadar Herşeyi Etkileyecek

Geriye Sayım! Dolardan Altına Kadar Herşeyi Etkileyecek
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), 21 Mart Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Toplantı Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında gerçekleşecek.

TCMB Faiz Kararı Perşembe Gününe Kadar Beklenecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), 21 Mart Perşembe günü toplanarak faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında gerçekleşecek toplantıda, bir önceki toplantıda sabit tutulan %45'lik politika faizinin değişip değişmeyeceği merak konusu.

Geçen Ayki Karar ve Beklentiler:

Geçen ay yapılan PPK toplantısında politika faizi %45 seviyesinde sabit tutulmuştu. Ekonomistlerin medyan beklentisi de bu ay faiz oranında bir değişiklik olmayacağı yönünde. Yıl sonu politika faizi beklentisi de %45 olarak belirlendi.

Piyasa Katılımcıları Anketi:

TCMB'nin Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, cari ay sonu için politika faizi beklentisi %45, 3 ay sonrası için %46,85 ve 12 ay sonrası için ise %36,96 olarak gerçekleşti.

Son Dakika Gelişmeleri:

Faiz kararı ve PPK'nın değerlendirmeleri 21 Mart Perşembe günü saat 14:00'te açıklanacak. Son dakika gelişmeleri için TCMB'nin resmi internet sitesini ve basın bültenlerini takip edebilirsiniz.

Ek Bilgiler:

TCMB'nin faiz kararlarını etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Bu faktörler arasında enflasyon, büyüme, döviz kuru ve cari açık gibi makroekonomik göstergeler yer almaktadır.

PPK, faiz kararını alırken piyasa katılımcılarının anket sonuçlarını da dikkate almaktadır.

Faiz kararı, Türkiye ekonomisi için önemli bir göstergedir ve finansal piyasaları doğrudan etkilemektedir.