Dolar tarihi zirveyi aştı

Dolar tarihi zirveyi aştı
Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararının ardından yükselişe devam eden dolar/TL kuru daha önce kırdığı rekoru aşarak, yeni tarihi zirvesine ulaştı.

Merkez Bankası (TCMB) enflasyondaki yükselişe rağmen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın uzun süredir istediği faiz indirimlerine geçen hafta 100 baz puan indirerek yüzde 18 seviyesine çekti. Böylelikle 1,5 yıl sonra ilk faiz indirim kararı gelmiş oldu.

Dolar/TL, ekonomistlerin politika faizinin sabit kalacağını tahmin etmesine rağmen Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitmesinin ardından 8.8995 ile yeni tarihi zirvesini gördü.

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi işlem gördüğü 8.65 seviyelerinden bugün 8. bugün 8.8995'e kadar yükselerek, 2 Haziran'da test edilen 8.88 zirvesini aştı.

Gözler Salı gününde

Öte yandan bu hafta piyasalar Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun Salı günü Finansın Geleceği toplantısında yapacağı konuşmaya odaklandı.

Piyasalar TCMB ve siyasilerin yapacağı konuşmalardan önümüzdeki aylarda da "politika hatası" olarak görülen faiz indirimlerinin devam edip etmeyeceğini anlamaya çalışacaklar.

Ekonomistler yeni indirim bekliyor

TCMB'nin siyasilerin de etkisinde kalarak tek bir faiz indirimi ile yetinmeyeceğini düşünen ekonomistler indirim beklentilerini öne çekti.

Etiketler :