Dolar Kuru 15 Gün Sonra Hangi Seviyede Olacak?

Dolar Kuru 15 Gün Sonra Hangi Seviyede Olacak?
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), her ay periyodik olarak yayınladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin Mart ayı raporunu paylaştı. Paylaşılan raporda, ekonomi piyasalarında söz sahibi 70 katılımcının yanıtlarına yer verilirken, 31 Mart itibarıyla görülmesi beklenen dolar kuru da ortaya çıkmış oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), her ay düzenli olarak yayınladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin Mart sayısını kamuoyu ile paylaştı.

53'ü finansal sektör, 17'si reel sektör olmak üzere toplam 70 katılımcının soruları ile derlenen raporda, gelecek haftalarda yaşanması beklenen ekonomik göstergelere ilişkin çarpıcı sonuçlara yer verildi.

dolar3.jpgTCMB'NİN FAİZ KARARI NE OLACAK?

21 Mart tarihinde PPK toplantısını gerçekleştirecek olan Merkez Bankası'nın, geçtiğimiz ay pas geçtiği faizleri bu ay 250 baz puan artırabileceği konuşulurken, dünyaca ünlü Deutsche Bank ve Bank of America tarafından, faizlerin artabileceğine dair sinyaller verilmişti.

Halihazırda yüzde 45 seviyelerinde olan politika faizi, katılımcıların yanıtları sonrasında bu ay 45.82 seviyesine çıktı. Bu açıklama, birçok katılımcının faizlerin pas geçileceğini düşünmesine karşın, bazı katılımcıların faiz artışı beklentisinde olduğunu gözler önüne serdi.

doviz4.jpg

Ekonomi piyasalarında söz sahibi 70 katılımcıya yöneltilen "Bankalararası döviz piyasası ABD Dolar kuru beklentiniz nedir? (TL)" sorusuna verilen yanıtlar ile 31 Mart'ta beklenen dolar/TL paritesi 32,6317 oldu.

Ayrıca katılımcılar, 31 Aralık 2024 tarihinde görülmesi beklenen dolar kuru için 40,5344 TL seviyesini işaret etti.