Dolar için kritik açıklama: 9, 10, 11 lira konuşuluyor

Dolar için kritik açıklama: 9, 10, 11 lira konuşuluyor
Türkiye’yi seçim sonrası, ekonomik anlamda daha zorlu bir sürecin beklediğini ifade eden stratejist Erol Mütercimler, “Ayağı yere basan bütün ekonomistler 9, 10, 11 liraları telaffuz ediyorlar” dedi.

Türkiye bir yandan yerel seçimlere hazırlanırken, diğer yandan da vatandaşlar 31 Mart sonrasında kendilerini neler beklediğini merak ediyorlar. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamalarına karşın, ekonomistler ve siyasi analistler 1 Nisan’dan sonra Türkiye’yi daha zorlu ekonomik koşulların beklediği noktasında uyarılarda bulunuyorlar.

“7 LİRAYA DAYANAMADIK”

Stratejist Erol Mütercimler, aldığı duyumlara dayanarak yaptığı açıklamada, dolar için seçim sonrası 9 ila 11 lira aralığında söylentiler olduğunu ifade etti. Mütercimler, “Ayağı yere basan bütün ekonomistler 9, 10, 11 liraları telaffuz ediyorlar. Umarım olmaz. Ama olursa 7 liralara dayanamadık. 9, 10, 11 liralara hiç dayanamayız” ifadelerini kullandı.

“TARIM VE HAYVANCILIK ÖLÜYOR”

Ülkede beton ekonomisinin hakim olması nedeniyle ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar yaşandığına vurgu yapan Mütercimler; “Tarımı, hayvancılığı ve sanayiyi çökertmişseniz; yani kısacası üretiminiz, istihdamınız yoksa ihracatı ne ile yapacaksınız? Otel ya da yatak satarak mı yapacaksınız? Seçimden sonra tanzim satışları kaldırılacak. Tarım ve hayvancılığı öldürüyorsunuz. Bakalım süt ve süt ürünleri kaç liraya fırlayacak.?” açıklamasını yaptı.


 

Etiketler :