Dolar 16 TL sınırında

Dolar 16 TL sınırında
Bu sabah piyasaların açılmasıyla dolar güne hızlı bir yükselişle başladı. Dolar 15.96'lara kadar yükseldi, euro ise 16,75'lerde işlem görüyor.

TL'nin Dolar karşısında 10 günlük aralıksız değer kaybı sonrası Dolar/TL'nin 16’ya merdiven dayadığı görülürken piyasanın kamu kontrollü olarak tanımladığı kur politikasının sürdürülebilirliği sorgulanmaya devam ediliyor.

Sabah erken saatlerde 15,95 seviyesine yükselen dolar kuru, yükselişini sürdürerek 15,97 seviyesinde işlem görüyor.

Kısa vadede 2021 Aralık benzeri bir sıçrama piyasalarda beklenmezken ay başından beri TL'nin dolar karşısında yaşadığı yüzde 7,5 değer kaybının devamına Merkez Bankası'nın, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın izin verip vermeyeceği piyasalardaki ana gündem maddesi durumunda.

Dolardaki bu duruma karşın Euro, 16,77 TL seviyelerinde işlem görüyor. Bu arada, Sterlin'de alış fiyatı 19.75 TL iken, satış fiyatı 19.77 TL seviyesinde yer alıyor.

Çeyrek altın ne kadar?

Ons altın fiyatı, 1800 dolar seviyesine yaklaşırken, uluslararası piyasada an itibariyle 1808 dolardan işlem görüyor.

Spot piyasada altın satış fiyatı;

Gram altın 925 lira,

Çeyrek altın 1534 lira,

Yarım altın 3069 lira,

Cumhuriyet altını 6116 liradan işlem görüyor.

Powell'dan faiz mesajı

Dolar küresel olarak güçlenmeye devam ederken dün gözler Fed Başkanı Jerome Powell'a çevrilmişti. The Wall Street Journal tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Powell, enflasyon düşene kadar para politikasını sıkılaştırmaya devam edeceklerini söyledi. Powell, enflasyon düştüğüne dair net ve ikna edici kanıtlar görmemeleri halinde daha agresif hareket etmeyi düşünmelerinin gerekebileceğini dile getirdi.

Powell,gelecek iki toplantıda 50 baz puanlık faiz artırımına gitmeyi planladıklarını bildirdi.

Yurt içinde beklenen bir verinin olmadığı yeni günde, İngiltere enflasyon ve ABD konut başlangıçları takip edilecek.