Dev tekstil şirketi iflasın eşiğinde: Pierre Cardin, LC Waikiki, ZARA gibi markalara iş yapıyordu!

Dev tekstil şirketi iflasın eşiğinde: Pierre Cardin, LC Waikiki, ZARA gibi markalara iş yapıyordu!
Türkiye’nin önde gelen tekstil markalarından biri, ekonomik çalkantılar karşısında çareyi mahkeme yolunda arıyor. İstanbul'da faaliyet gösteren Fİ Triko, konkordato başvurusunda bulunarak sektörde şok etkisi yarattı. Firma, 20 yılı aşkın tecrübesiyle tanınıyor ve geniş ihracat ağına sahip.

Türkiye’nin köklü tekstil firmalarından Fİ Triko Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne konkordato başvurusu yaptı. 14 Ağustos 2024 tarihinden itibaren üç ay süreyle geçici mühlet kararı verildi. Firma, triko sektöründe 20 yılı aşkın tecrübeye sahip ve ihracat ağırlıklı çalışıyor.

rodeo-12.png

konfeksion-fi-triko.jpg

İMALATTAN İHRACATA GÜÇLÜ BİR GEÇMİŞ

Fİ Triko, 2018 yılında kuruldu ve 1500 m2’lik alanda üretim yapıyor. Alman üretimi STOLL HP makinelerde günlük ortalama 2.500 adet, aylık ise 70.000 adet üretim kapasitesine sahip. Firma, dünya markalarına hizmet veriyor ve İstanbul’dan ihracat yaparak sektörde kendine sağlam bir yer edindi.

stoll-africa.jpg

ULUSLARARASI STANDARTLARA UYGUN ÜRETİM

Firma, SEDEX, ICS, Pierre Cardin, LC Waikiki, ZARA gibi uluslararası markalarla çalışıyor ve etik denetimlere tabi tutuluyor. Ancak, yaşanan ekonomik dalgalanmalar, firmanın finansal yükümlülüklerini yerine getirmesini zorlaştırdı. Konkordato süreci, bu zorlukları aşmak için atılan bir adım olarak değerlendiriliyor.

fitriko-galeri63.jpg

İSTANBUL'DAN BİR KONKORDATO HABERİ DAHA

İstanbul, konkordato başvurularının merkezi haline gelmiş durumda. Fİ Triko’nun konkordato ilanı, şehirdeki ekonomik sıkıntıları bir kez daha gündeme taşıyor. Mahkeme, konkordatonun başarıya ulaşıp ulaşamayacağını incelemek üzere üç kişilik bir komiser heyeti atadı.

fitriko-galeri25.jpg

Kaynak:Haber Merkezi