Altın Saat 19.00'ı Bekliyor! Dev Bankadan Dudak Uçuklatan Altın Tahmini, 2100 Doları Görecek Mi?

Altın Saat 19.00'ı Bekliyor! Dev Bankadan Dudak Uçuklatan Altın Tahmini, 2100 Doları Görecek Mi?
Güvenli liman altın Ortadoğu'daki çatışmanın etkisiyle fırladı. Analistler çatışmanın yayılması durumunda altındaki yükselişin süreceğini öngörüyor. İki dev bankadan altın için tahminler geldi. Öte yandan piyasalar bugün TSİ 19.00'daki ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamasına kilitlendi.

Altın fiyatları, jeopolitik riskin etkisiyle yukarı yönlü hareketine devam ettiriyor. Ons altın 2,5 ayın zirvesine yakın işlem görürken; gram altın ise, ons altın ve dolar/TL'nin yükselişinin etkisiyle tarihi rekorunu yeniledi. Piyasalar bugün Fed Başkanı Powell'ın konuşmasını takip edecek, altın saat 19.00'ı bekliyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bugün Türkiye saati ile 19.00'da New York Ekonomi Kulübü'nde ekonomik görünüme ilişkin açıklamalarda bulunacak. Powell'ın konuşmasında para politikasında izlenecek yol haritasına ilişkin mesajlar takip edilecek. Yapılacak açıklamalarla piyasalarda volatililenin artması bekleniyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek ay politika faizini sabit bırakacağının tahmin edildiğini ancak sonraki iki toplantıya ilişkin faiz artışı beklentilerinin güçlendiğini söyledi.

Güvenli liman altın yüselişini sürdürüyor.

Alman bankası Commerzbank’tan ve ABD bankası Bank of America’dan da 2023 sonu ve 2024 için fiyat tahminleri geldi.

Commerzbank ekonomistleri, önümüzdeki bahardan itibaren ABD’de ekonomik gerilemenin başlayacağına dair işaretlere rağmen, orta ve uzun vadede altın fiyatlarında sürekli bir artış olacağı yönünde tahminde bulundu.

dolar-altin-euro.jpeg

Ekonomistler yılsonu tahminlerini 2 bin dolardan 1900 dolara düşürse de bu düzeltmeye rağmen, altının 2024 yılı sonunda daha önce görülmemiş bir şekilde 2 bin 100 dolara ulaşacağını bildirdi.

Banka ekonomistleri, önümüzdeki ilkbahardan itibaren ABD ekonomisinde bir durgunluk yaşanacağına dair işaretlerin olduğunu, bu durgunluğun faiz indirimi spekülasyonlarını tetikleyeceğini ve böylece altının değerinin artıracağını öngördü.

altin-altin.jpg

Öte yandan Bank of America Küresel Araştırma birimi de altın için 2023 sonu tahminini 1924 dolar/ons, 2024 tahminin 1975 dolar/ons olarak duyurdu. Gümüş fiyatı için 2023 sonu tahminini 23,20 dolar, 2024 tahminini 23,26 dolar olarak belirleyen BofA, platin tahminini 2023 için 976 dolar ve 2024 için 1.050 dolar olarak açıkladı.

Etiketler :