Deutsche Bank'tan TL için yeni strateji!

Deutsche Bank'tan TL için yeni strateji!
Deutsche Bank'ın TL ile ilgili yatırım stratejisi, ağustos ayındaki zayıflamaya rağmen dikkat çekici bir öneriyle devam ediyor.

Deutsche Bank, Türk lirasındaki son dalgalanmalara rağmen yatırımcılarına uzun pozisyon almayı öneriyor. Bankanın stratejistleri tarafından hazırlanan notta, ağustos ayında yaşanan değer kaybının ardından TL'deki zayıflamanın önümüzdeki aylarda daha yavaş bir hızla devam edeceği belirtildi.

thumbs-b-c-047cd239a5a481982c3faaed69abb0c5.jpg

DEĞER KAYBI YAVAŞLAYACAK MI?

Notta, TL'nin nominal olarak değer kaybetmeye devam edebileceği, ancak bunun dolar/TL forward seviyesinin yüzde 1-2 altında kalacağı öngörüsü yer aldı. Stratejistler, bu tahminin politikada beklenmedik bir değişiklik yaşanmaması durumunda geçerli olduğunu vurguladı.

ANA RİSKLER VE STRATEJİK ÖNERİLER

Bankaya göre, TL'deki asıl riskler arasında beklenmedik bir carry girişi veya yurtiçi yerleşiklerin döviz birikimini artıracak yüksek enflasyon baskıları bulunuyor. Bu durumların dışında, Deutsche Bank TL'deki uzun pozisyon önerisini sürdürmeye devam ediyor.

303859.jpg

Daha önce Türkiye'yi 2024'ün en iyi yatırım adresi olarak gösteren Deutsche Bank, temmuz ayında TL cinsi tahvillerin yatırımcılar için cazip bir giriş noktası sunduğunu açıklamıştı.

Kaynak:Ntv