Deprem sonrası küçük evlere talep patladı! Peki fiyatları nasıl?

Deprem sonrası küçük evlere talep patladı! Peki fiyatları nasıl?
Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından vatandaşları deprem korkusu sardı. Olası İstanbul depreminde 'ne yaparım' diye düşünenler sığınabilecek yer arayışına girdi. Bu durum da tiny house, karavan, prefabrik ev ve bungalovlar ile arsa ve arazilere talep patlamasına neden oldu.

Ekonomist'te yer alan habere göre, İstanbul’dan başlayıp Kuzey Ege boyunca tiny köyler oluşmaya başladı. Bununla birlikte altyapısı hazır arsa parseli satışları da tavan yaptı.

Özellikle İstanbul’da yaşayanların evlerine deprem testi yaptırıp binalarının çürük olduğunu öğrenenlerden büyük bir kısmı Göktürk, Kilyos, Şile, Çekmeköy gibi zemini daha sağlam bölgelere akın edenler arsa satın alıyor ya da kiralayıp tiny house yaptırıyor. Depreme dayanıksız evlerini bırakıp karavan parklarına yerleşen ve işlerine buralardan gidip gelenler de var. Talebin bu denli yükselmesinde yeni yapı stokunun talebin altında kalması ve konut fiyatlarının alım gücünün çok üzerinde seyretmesi de etkili...

İSTANBUL'DA ORTALAMA BİR EV 4 MİLYON TL

Öyle ki bir ailenin İstanbul’da sağlam 2+1 ev almasının maliyeti ortalama 4 milyon TL’den başlıyor. bir tiny house, karavan, prefabrik ev ya da bungalovun maliyeti ise niteliğine göre asgari 300 bin ila 1,5 milyon TL’ler seviyesinde seyrediyor.

Etiketler :