Cumhur'un ortağından iktidara emekli maaşına zam çağrısı

Emekliler 7500 TL maaşla geçim savaşı verirken iktidar maaşlarında düzenleme için yılbaşını işaret ediyor. Cumhur İttifakı ortaklarından BBP'nin lideri Mustafa Destici'den iktidara emekli maaşlarının düzeltilmesi için çağrı geldi. Destici, TBMM açıldığında emeklilerin maaşlarına iyileştirme yapılmasının artık zaruri olduğunu söyledi.

Milyonlarca emeklinin gözü, maaşlarına yapılması planlanan zamda... Bunun için de Ekim'de Meclis açıldığında adım atılıp atılmayacağını merak ediyorlar. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ücret düzenlemelerinin artık hedef enflasyona göre yapılacağını açıklamıştı. Bakan Şimşek'in bu açıklamasından sonra kamuoyunda yapılacak zamların oranının yüksek olacağı beklentisi oluştu. Emeklilerin tamamına yeni bir düzenleme gelmesini beklediğini ifade eden Şimşek, bu düzenlemenin Ekim ayında olabileceğinin sinyallerini verdi.

Emekli maaşlarına ilişkin bu gelişmeler yaşanırken BBP lideri Mustafa Destici'den hükümete emekliye yapılması planlanan zamla ilgili bir çağrı geldi.

Dün Kabine Toplantısı'nın ardından emeklilere yapılacak zamla alakalı bir açıklama yapılmadığına dikkat çeken Destici, "Bugünkü hayat pahalılığı şartlarında, bu maaş düzeyiyle, insanların hayatlarını idame ettirebilmeleri mümkün değil. Meclis açıldığında emeklilerimizin maaşlarına, temmuz ayından geçerli olmak üzere bir iyileştirme yapılması zaruretini dile getirmek istiyorum" dedi.

Etiketler :