Coca Cola binlerce ürününü geri çağırdı. İşte markanın o içeceği

Coca Cola binlerce ürününü geri çağırdı. İşte markanın o içeceği
Coca-Cola, şeker hastalarının ve düşük şekerli diyet yapanların sağlığını riske atacak bir hatada bulundu. Yanlış etiketlenen binlerce içecek kutusunu piyasadan geri çağırma kararı aldı.

Coca-Cola, ürettiği Minute Maid markalı limonatalarda yaptığı ciddi bir etiketleme hatası nedeniyle büyük çaplı bir geri çağırma süreci başlattı.

SIFIR ŞEKER ETİKETLİ ÜRÜNLER 40 GRAM ŞEKER İÇERİYOR

Şirket, "Sıfır Şeker" olarak etiketlenen ürünlerin aslında tam şekerli içerikte olduğunu tespit etti. Ürün bilgilerine göre, normal bir kutu Minute Maid Limonata yaklaşık 40 gram şeker içeriyor.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), bu durumu potansiyel bir sağlık riski olarak değerlendirmekle birlikte, riskin düşük olduğu kanaatine vardı ve geri çağırmayı ikinci seviyede sınıflandırdı. Bu durum, özellikle diyabet hastaları ve şeker tüketimine dikkat eden kişiler için önemli bir sorun teşkil ediyor.

GERİ ÇAĞRILAN ÜRÜNLER SADECE İKİ EYALETE GÖNDERİLMİŞTİ

Geri çağrılan ürünler, 12'li kartonlar hâlinde satılan Minute Maid Limonatalar olup Indiana, Kentucky ve Ohio'daki çeşitli perakende mağazalarına sevk edilmişti. Tüketiciler, geri çağrılan ürünleri, ambalajlarında yer alan FEB1725CNA veya FEB1725CNB kodlarıyla ayırt edilebiliyor.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi