Çimentoda 1.8 milyarlık satışa 'Rekabet' onayı bekleniyor

Çimentoda 1.8 milyarlık satışa 'Rekabet' onayı bekleniyor
Sabancı Holding’e bağlı Çimsa Çimento AŞ, 10’a yakın fabrika ve tesisindeki makine ve teçhizatları 1.8 milyar liraya Ankaralı Ferpa İnşaat şirketine satma kararı aldı. Devir işlemi için Rekabet Kurulu onayı bekleniyor.

Çimento sektörünün en güçlü oyuncularından biri olan yarım asırlık Çimsa Çimento önemli bir karar aldı. Şirket, bünyesinde bulunan fabrika ve tesislerdeki varlıkları satma yoluna girdi. Şirket, Ankaralı Ferpa İnşaat Sanayi Petrol Ürünleri Tic. ile yürüttüğü görüşmelerde önemli bir aşamaya geldi.

Taraflar, Çimsa’ya ait Kayseri Çimento fabrikasının, Niğde Çimento fabrikasının, Ankara öğütme tesisi ve Malatya paketleme tesisindeki makine teçhizatını ile Ambar, Nevşehir, Aksaray, Kahramanmaraş, Ereğli, Başakpınar ve Cırgalan Hazır Beton Tesislerine ait varlıkların Ferpa İnşaat Sanayi’ye devri konusunda el sıkıştı.

Satış bedeli 1.8 milyar lira

Konu ile ilgili Çimsa’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada ise şöyle denilmişti: "Niğde Entegre Çimento Fabrikası, Kayseri Entegre Çimento Fabrikası, Ankara Çimento Öğütme Tesisi ile Başakpınar, Ambar, Nevşehir, Cırgalan, Aksaray, Ereğli ve Kahramanmaraş Hazır Beton Tesislerinin, bu tesislerde yer alan sabit varlıklar ile bunlarla bağlantılı diğer varlıkların, Rekabet Kurumu onayı dâhil gerekli yasal onayların alınması şartına bağlı olarak ve kapanış tarihinde düzeltmelere tabi olmak kaydıyla KDV hariç 110 milyon Euro veya karşılığı Türk Lirası bedelle Ferpa İnşaat Sanayi Petrol Ürünleri Tic. ve Paz. Ltd. Şti.'ye devrine ilişkin 15.06.2022 tarihinde Varlık Satış Sözleşmesi imzalanmıştır.” KAP açıklamasında satış bedelinin 1.8 milyar lira olduğu bilgisi yer almıştı.

6 ilde fabrikası kalıyor
Şirketin sitesinde yer alan bilgilere göre Çimsa’nın hali hazırda Ankara, Eskişehir, Kayseri, Mersin, Niğde ve Afyon’da fabrikaları bulunuyor.

Kaynak:halktv.com.tr Ekonomi Servisi

Etiketler :