Çiftçiye ve Besiciye Yeni Darbe Hazırlığı!

Çiftçiye ve Besiciye Yeni Darbe Hazırlığı!
Çiftçi ve besiciye yeni vergi darbesi. Yem için yüzde 10, gübre için yüzde 20 KDV geliyor. Tarımsal girdi maliyetleri artıyor.

Halktv programcısı Ekrem Açıkel "Halkın Haberi" programında çiftçiye ve besicinin üretim için kullandığı hammaddelere gelecek olan vergileri gündeme getirdi.

Açıkel'in haberinde şunları kaydedildi:

Tarım sektöründe maliyetler hızla yükseliyor. Nisan ayında, tarımsal girdi maliyetlerinde yüzde 52 artış kaydedildi. Özellikle veteriner harcamaları yüzde 143 oranında arttı.

ÇİFTÇİYE VE BESİCİYE YENİ DARBE

Yeni vergiler kapıda. Çiftçi ve besici, yem ve gübrede artan KDV oranlarıyla sarsılacak. Yem için yüzde 10, gübre için yüzde 20 KDV uygulanacak. Bu durum, çiftçinin üretim maliyetlerini daha da artıracak.

whatsapp-gorsel-2024-06-21-saat-15-51-07-ea232e87.jpg

TARIMSAL GİRDİ MALİYETLERİ HIZLA ARTIYOR

Nisan ayında tarımsal girdi maliyetlerinde yüzde 52'lik bir artış yaşandı. Veteriner harcamaları yüzde 143, enerji maliyetleri yüzde 70, tohum fiyatları yüzde 62 oranında yükseldi. Hayvan yemi maliyetleri yüzde 36 artarken, gübre fiyatlarında yüzde 27 artış görüldü.

Çiftçiler, artan maliyetler ve yeni vergiler karşısında zor durumda. Çiftçi temsilcileri, “Üretmeyin, bırakın gidin” diyerek tepki gösteriyor. Tarım sektöründe maliyetlerin artışı, çiftçinin belini bükmeye devam ediyor.