Cep telefonlarına 'poliçeniz iptal' mesajı gitmişti, batan sigorta şirketinin ruhsatları da iptal edildi

Cep telefonlarına 'poliçeniz iptal' mesajı gitmişti, batan sigorta şirketinin ruhsatları da iptal edildi
Sigorta poliçelerinde usulsüzlük tespit edilen ve kayyum atanan Gri Sigorta'nın tüm branşlardaki sigortacılık ruhsatları iptal edildi.

Gri Sigorta'nın iflas kararı sigorta sektörüne bomba gibi düşmüştü. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), şirketin yönetimine el koyarak kayyum atadı.
Binlerce kişinin sigorta poliçeleri bir günde iptal oldu.

AA'nın haberine göre, usulsüz işlemler yapıldığı suçlamasıyla el konulan Gri Sigorta şirketinin tüm sigortacılık ruhsatları iptal edildi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Gri Sigorta A.Ş.'nin tüm branşlardaki sigortacılık ruhsatlarının iptal edilmesine karar verildi.

gri-sigorta2.jpg

SEDDK, Gri Sigorta şirketine usulsüz işlemler yapıldığı gerekçesiyle 28 Kasım Salı 2023'te el koymuştu. 125 bin sigortalının 450 milyon liralık sigorta priminin büyük bölümünün sahte hasarlar ile şirketlerden kaçırıldığı belirtilmişti.

AA'nın haberine göre, SEDDK'den ruhsatların iptaline ilişkin yapılan açıklamada, "Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 07/08/2024 tarih ve 728 sayılı kararıyla 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu ve Sigorta Şirketleri ve Reasürans Şirketlerinin Kuruluş ve Çalışma Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, Gri Sigorta AŞ'nin tüm branşlardaki sigortacılık ruhsatlarının iptal edilmesine karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

NE ZAMAN KURULDU?

Gri Sigorta Aralık 2020’de İzmir’de kuruldu. Paragon Holding, Aralık 2022’de şirketin yüzde 87’sini aldı. Gri Sigorta’nın 10 bölge müdürlüğü bulunuyordu.

Kaynak:AA, Ekonomi Servisi