Çalışan Emekliye 5 Bin TL İkramiyede Son Durum

Çalışan Emekliye 5 Bin TL İkramiyede Son Durum
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in 100. yılına özel bir defaya mahsus olmak üzere çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödeneceğini duyurmuştu. Milyonlarca çalışan emeklinin gözü ikramiyenin hesaplara ne zaman yatacağında. İşte çalışan emekliye 5 bin ikramiyede son durum...

Geçen aylarda emeklilerin hesabına bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ikramiye yatırılmıştı. Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle ikramiye kapsamı genişletildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bu kez de çalışan emeklilere ikramiye kararı verildi. Peki çalışan emekliye 5 bin TL ikramiyede son durum ne?

2.jpg

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYEDE SON DURUM NE?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Aralık günü yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada çalışan emeklilere ikramiye verileceğini söylemişti. Erdoğan, "Çalışan emeklilerimizde serzenişlere sebep olan sıkıntıyı gideriyoruz. 4 milyon 689 bin emeklimizin hesabına bir defaya mahsus 5'e bin lirayı süratle yatıracağız" demişti.

1.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise "Sayın @RTErdogan’ın geçtiğimiz ay müjdesini verdiği emeklilerimiz için 5 bin lira ödemenin kapsamını genişletiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimiz de 5 bin liralık ödemeden yararlanacak" paylaşımını yapmıştı.

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE NE ZAMAN YATIRILACAK?

Milyonarca çalışan emeklinin gözü 5 bin TL'lik ikramiyenin hesaplara ne zaman yatırılacağında. Bakan Vedat Işıkhan'dan çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödeme takvimi ile ilgili açıklama geldi. Bakan Işıkhan, ödeme takvimi ile ilgili, "Bildiğiniz gibi Meclis'te kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Şu an tarih yok. Emeklilerimize en kısa sürede inşallah ulaştıracağız. Daha önce kapsam dışı kalan yaklaşık 4 milyon 689 bin emeklimiz vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi almış olacak" dedi.

6.jpg

5.jpg

Etiketler :