BYD'nin Manisa'daki fabrikasının tedarikçisi belli oldu

BYD'nin Manisa'daki fabrikasının tedarikçisi belli oldu
BYD'nin Türkiye'de yatırım kararının ardından kısa süre içinde Manisa'da fabrika kuracağı netlik kazanmıştı. Şimdi de Çinli otomobil devinin çalışacağı tedarikçi açıklandı.

BYD, Türkiye'deki yeni üretim tesisinde kullanılacak otomotiv parçaları için global bir tedarik zinciri oluşturuyor. Şirket, bu kapsamda dünya devi Forvia ile iş birliği yaparak, iç mekan düzeneklerinden güvenlik sistemlerine, aydınlatmadan sürdürülebilir malzemelere kadar geniş bir ürün yelpazesini tedarik edecek. Forvia'nın, BYD'nin Avrupa'daki diğer tesislerinde olduğu gibi Türkiye'deki fabrikada da önemli bir rol oynaması bekleniyor.

ÇED DOSYASINA GÖRE 200 BİN ARAÇ KAPASİTELİ

ÇED başvuru dosyasında yer alan bilgilere göre, planlanan yatırım ile Manisa'nın Yunus Emre ilçesindeki Manisa Organize Sanayi Bölgesi içerisinde arsa tahsisi yapılan organize sanayi alanında BYD Turkey Otomotiv Limited Şirketi tarafından 200 bin kapasiteli şarj edilebilir hibrit ve elektrikli otomobil üretimi yapılacak.

FORVİA HAKKINDA

Fransız küresel otomotiv tedarikçisi olan Forvia 1997 yılında kurulmuştur. 2022'de dünyanın en büyük 7. uluslararası otomotiv parçaları üreticisi olan şirket araç iç mekanları ve emisyon kontrol teknolojisinde birinci sırada yer alıyor.

Kaynak:Halk TV Ekonomi Servisi