Vatandaşlardan tepki yağıyordu! Buzdağı Su 'kaldırdık' diyerek flaş gelişmeyi tüm Türkiye'ye duyurdu

Vatandaşlardan tepki yağıyordu! Buzdağı Su 'kaldırdık' diyerek flaş gelişmeyi tüm Türkiye'ye duyurdu
Merkezi Sakarya’da bulunan Buzdağı Su firması, yolculardan gelen tepkiler üzerine yüksek hızlı trenlerdeki (YHT) reklamlarını geri çekti. Firma, TCDD’ye ait hızlı trenlere reklam vermiş ve trenlerin dış cepheleri Buzdağı firmasının reklamı ile kaplanmıştı. Ancak, bazı yolcular pencerelerin kapanması nedeniyle dışarıdaki manzarayı göremediklerini belirterek şikayetçi olmuştu

Buzdağı Su Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’un talimatı ile reklamların kaldırılması için çalışmalar başlatıldı. Firmanın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Müşterilerimizin ve toplumumuzun beklentilerini her zaman ön planda tutuyoruz. Yolcularımızın manzaraları özgürce seyrederek keyifli bir yolculuk yapmalarını sağlamak bizim için büyük bir mutluluktur. Toplumsal hassasiyetlere her zaman önem verdiğimizi ve bu tür konularda hızlı bir şekilde aksiyon almaya devam edeceğimizi vurgulamak isteriz" ifadeleri yer aldı.

Sosyal medyada bazı kullanıcılar, TCDD'nin baştan bu tür reklamlara izin vermemesi gerektiğini belirtti.

buzdag1.webp

Buzdağı Su Dolum Tesisleri

Sakarya’nın Geyve ilçesi Doğançay Köyü Keremali Dağları sınırlarındaki Yörük Ali Kestanelik mevkiinde 640 metre kot mesafesinden doğan Buzdağı Doğal Mineralli Su, kaynağına 8 kilometre mesafede bulunan dolum tesislerinde ambalajlanıyor. Tesisler, 6 bin metrekaresi kapalı toplam 28 bin metrekare alan üzerinde kurulu. Saatte 12 bin adet bardak, 40 bin adet 0.33, 0.5, 1 ve 1.5 litre pet su dolum hattı bulunuyor. Ayrıca, saatte 4 bin adet 5 ve 10 litre pet su dolumu ve 2 bin 200 adet 19 litrelik damacana dolumu yapılıyor. 15 litrelik cam hattı ise saatte bin adet kapasiteye sahip.

Buzdağı'nın Dağıtım ve İhracat Ağları

Buzdağı, 10 adet treyler, 6 adet kamyon ve 10 adet kamyonetle dağıtım yapıyor. İstanbul’da 200, Sakarya’da 50 bayisi bulunan firma, Türkiye’deki diğer illerde de bayilik sistemi ile hizmet veriyor. Ayrıca Almanya, İngiltere, Hollanda, Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar, Azerbaycan ve Suudi Arabistan gibi ülkelere de ihracat yapıyor.

Trenlerde Yeni Dönem: Giydirme Reklam Çilesi Sona Erdi

Yolculardan gelen tepkiler ve sosyal medyadaki eleştiriler üzerine Buzdağı Su firması, trenlerdeki reklamlarını kaldırarak yolcuların manzarayı rahatça seyredebilmesini sağlamayı hedefliyor. Bu adım, toplumsal hassasiyetlere verilen önemi ve müşteri memnuniyetine olan bağlılığı gösteriyor.