Bunu Yapmayan Araç Sahipleri Fazladan MTV Ödeyecek!

Araç sahipleri, trafikte beklenmedik ÖTV ve MTV borçlarından kaçınmak için uyarıldı. Özellikle belirli kurallara dikkat etmeyenlere ek MTV cezaları getirilebiliyor.

Milyonlarca araç sahibi için önemli bir hatırlatma yapıldı. ÖTV ve MTV muafiyetlerinden yararlanırken uyulması gereken kurallar hakkında bilgi sahibi olunmazsa, ciddi cezalarla karşılaşmak mümkün.

Bunu yapmayan araç sahipleri fazladan MTV ödeyecek 3

MTV BORCUYLA KARŞI KARŞIYA KALABİRSİNİZ

Engelli plakalı araç sahipleri için de bazı önemli kurallar bulunuyor. Bu kurallara uymamanın sonucunda beklenmedik MTV borçlarıyla karşı karşıya kalınabiliyor.

Örneğin, engelli plaka sahiplerinin araçlarının, sahipleriyle aynı ilde bulunması gerekiyor. Aksi takdirde vergi borcu çıkabilir.

Engelli araçlarıyla ilgili başka bir önemli kural da kimlerin bu araçları kullanabileceği konusunda geçerlidir. Yalnızca engelli bireyin eşi, çocukları, anne ve babası gibi birinci dereceden yakınları bu araçları kullanabilir. İkinci ve üçüncü dereceden akrabaların bu araçları kullanması yasaktır.

Ayrıca, engelli bireyin adına kayıtlı araç ve plakanın farklı bir ilde bulunması durumunda cezalar uygulanabilir.

EN AZ 5 YIL BEKLENMEK ZORUNDA

Engelli bireyler araç alımlarında %26.3 oranında ÖTV ve %15.24 oranında KDV indiriminden faydalanabilirler. Ancak alınan aracın satışı için en az 5 yıl beklenmesi gerekmektedir.

Bunu yapmayan araç sahipleri fazladan MTV ödeyecek 6