Bu Tweetin Saati Çok Konuşulur. İstifadan Saatler Önce Atılmış. 'Küsmeye ve Kusmaya Gerek Yok'

Bu Tweetin Saati Çok Konuşulur. İstifadan Saatler Önce Atılmış. 'Küsmeye ve Kusmaya Gerek Yok'
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifası sonrası Dr. Fatih Karahan atanırken, tweetler ve piyasa yorumları dikkat çekti. İslam Memiş'in önceki tweetleri, olayların sürpriz olabileceğine işaret etti. Piyasa oyuncuları arasında farklı yorumlar yapılırken, Mehmet Şimşek ekonomi politikasında değişiklik olmayacağını belirtti.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın affını istemesinin ardından yerine Dr. Fatih Karahan Merkez Bankası Başkanı olarak atandı.

Cuma akşamı piyasalar kapandıktan sonra Gaye Erkan'ın 'görevden affımı istedim' tweet'i gündeme bomba gibi düştü.

Dakikalar sonra Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hemen bir açıklama yaparak bu kararın şahsi olduğunu ekonomi politikasında bir değişiklik olmayacağını söyledi.

Türkiye peş peşe gelen bu haberleri okurken Gaye Erkan'ın 22:06'da attığı tweetten 3 saat önce Altın ve Para Piyasaları İslam Memiş'in attığı tweet akıllara geldi.

bu-tweetin-zamanlamasina-dikkat-dun-saat-1853-gorev-degisikligi-kotu-bir-sey-degil-7bdae1.webp

İslam Memiş 2 Şubat 2024 tarihinde saat 18:53'te attığı tweette şunları yazmıştı: "Görev değişikliği kötü bir şey değil, sırayla uygun görenler çalışır. Küsmeye ve kusmaya gerek yok!"

Memiş, Gaye Erkan'ın 22:06'da görevden af talebi tweet'ini paylaşmasının ardından 22:25'te, 18:53'te attığı tweet'i alıntılayarak "Hayırlısı olsun" mesajı gönderdi.

İslam Memiş'in sonraki 3 mesajı da dikkat çekiciydi... İşte o mesajlar: "Hafta sonu dedikodularına kanmayın. Hiçbir şey gördüğünüz gibi değil. Herkes görevini yapıyor. Ters köşe olmayın, sakin." "Asıl sürprizler mayıs-haziran ayında"

"Ters köşeyi yanlış anlayanlar olmuş. Pozisyon açısından diyorum. Piyasa oyuncuları anladı zaten."

bu-tweetin-zamanlamasina-dikkat-dun-saat-1853-gorev-degisikligi-kotu-bir-sey-degil-1d4b56.webp

Etiketler :