Bu nasıl acemilik böyle? Onca uyarıya rağmen gurbetçiler altınları Fransızlara kaptırdı

Bu nasıl acemilik böyle? Onca uyarıya rağmen gurbetçiler altınları Fransızlara kaptırdı
Gurbetçiler biriktirdikleri altınları maalesef sınır kapılarında başka ülkenin sınır güvenliklerine kaptırmayı sürdürüyor.

Sürekli yapılan hatırlatmalara rağmen, birçok yolcu sınır geçişlerinde değerli eşyalarını beyan etmeyerek, bunların geçici veya kalıcı olarak el konulması riskini göze alıyor.

Fransa'dan Türkiye'ye seyahat eden yolcuların aracında gizlenmiş halde bulunan takılara kalıcı olarak el konuldu ve sürücüye para cezası verildi.

Olay, Fransa'dan Türkiye'ye seyahat eden iki yolcunun bulunduğu yabancı plakalı bir Peugeot 5008 aracının ülkeye giriş için rutin kontrole alınmasıyla ortaya çıktı.

Gümrük görevlilerinin sorularına yanıt olarak bildirecek bir şeyleri olmadığını söyleyen yolcuların araçları detaylı bir incelemeye tabi tutuldu.

Detaylı inceleme sonucunda, yolcuların beyanının doğru olmadığı anlaşıldı.

Yolcu koltuğunun arkasındaki fabrika boşluğunda, bez bir parçasına sarılmış halde 500 gramdan fazla çeşitli altın takılar bulundu.

Bulunan altın takılar arasında en çok dikkat çekenler, toplam ağırlığı 426 gram olan 13 bilezik, 2 zincir, 5 dukat, 3 yüzük ve 7 küpeydi.

Yapılan hızlı ceza yargılaması sonucunda, aracın sürücüsüne para cezası verildi ve bildirilmemiş takılara kalıcı olarak el konulmasına karar verildi.

alt.jpg