BOTAŞ'tan Doğalgaz Açıklaması: Tüm Doğalgaz Faturalarına Bu Bedel Eklenecek

BOTAŞ'tan Doğalgaz Açıklaması: Tüm Doğalgaz Faturalarına Bu Bedel Eklenecek
BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada, mart ayı itibarıyla doğalgaz fiyatlarında bir değişikliğe gidilmeyeceği belirtilirken, Mayıs ayında yapılacak değişiklik ile tüm Türkiye'deki doğalgaz abonelerinin fatura bedellerinin değişeceği öğrenildi.

14 Mayıs seçimleri öncesinde ayda 300 milyon metreküp üretim yapılacağı söylenen Zonguldak gaz sahasından 2023’ün tamamında yalnızca 337 milyon metreküp üretim yapıldı.

Beklentilerin çok altında kalan bu durum, ücretsiz doğalgaz uygulamasının uzatılacağına dair beklentileri sıfıra indirirken, 1 Mayıs itibarıyla Türkiye'deki tüm evler için sağlanan 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulamasının sonlanacağı öğrenildi.

Bu değişiklik, mevcut doğalgaz tarifeleri dikkate alındığında tüm evler için faturalarda yaklaşık 150 TL'lik bir değişikliğe neden olacak. Şehir fark etmeksizin tüm haneler, 1 Mayıs itibarıyla doğalgaz faturalarında 25 metreküplük doğalgazın bedelini de ödemek zorunda kalacak.

BOTAŞ'TAN DOĞALGAZ TARİFESİ AÇIKLAMASI

Ücretsiz doğalgaz uygulamasının ardından, bir bilgilendirme de Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından yapıldı. Türkiye'nin en büyük kamu kuruluşları arasında yer alan kurum, mart ayı içerisinde doğalgaz fiyatlarına zam yapılmayacağını belirtti.

dogalgaz2.jpgBOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, doğal gazda martta geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı.

Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine martta uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak açıklandı.

Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak belirlendi.

dogalgaz3.webpSEÇİM SONRASI DOĞALGAZ ZAMLARI BEKLENİYOR

Bir süredir doğalgaz tarifelerinde değişikliğe gidilmezken, uzmanlara göre zam yapılmamasının altında 31 Mart seçimleri yatıyor. İğneden ipliğe tüm mal ve hizmet bedellerine 1 Nisan sonrasında yeni zamlar gelmesi beklenirken, doğalgaz tarifelerinin de nisan ayı içerisinde yukarı yönlü değişmesi bekleniyor.

Etiketler :