Borsanın İki Devi Arasında 175 Milyon Dolarlık Sözleşme! Enka, Tüpraş'ın Önemli Bir İşine İmza Atacak

Borsanın İki Devi Arasında 175 Milyon Dolarlık Sözleşme! Enka, Tüpraş'ın Önemli Bir İşine İmza Atacak
Enka İnşaat, bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile Tüpraş ile toplam tutarı 175 milyon dolar olan iki sözleşme imzaladığını duyurdu. Bu sözleşmeler kapsamında Enka İnşaat, Tüpraş'ın İzmit ve İzmir rafinerilerinde kurma kararı aldığı propilen splitter sistemlerini kuracak.

Geçtiğimiz hafta Tüpraş, uzun vadeli yatırım planı çerçevesinde emisyon değerlerini düşürmek ve katma değeri yüksek kimyasal ürünler üretmek için İzmit ve İzmir rafinerilerinde propilen splitter projesi ve İzmir rafinerisinde propan propilen depolama ve satış tesisi projesini hayata geçireceğini açıklamıştı. Bu iki projeye 256 milyon dolar yatırım yapılacağı da belirtilmişti.

Enka İnşaat tarafından imzalanan sözleşmeler kapsamında kurulacak propilen splitter sistemleri, ham petrolden elde edilen propanı ve propilene ayırarak kimyasal hammadde üretiminde kullanılacak. Bu sistemler, Tüpraş'ın rafineri proseslerini optimize etmesine, ürün yelpazesini genişletmesine ve katma değeri yüksek ürünler üretmesine imkan sağlayacak.

Enka İnşaat'ın bu projeleri 32 ayda tamamlaması planlanıyor.

Etiketler :