Borsanın Enerji Şirketi Arka Arkaya İmzaladığı Sözleşmeleri Bu Sabah Duyurdu! 267 Milyonluk Anlaşma Yatırımcıları Sevindirdi

Borsanın Enerji Şirketi Arka Arkaya İmzaladığı Sözleşmeleri Bu Sabah Duyurdu! 267 Milyonluk Anlaşma Yatırımcıları Sevindirdi
YEO Teknoloji Enerji ve Endüstri A.Ş. (YEOTK) tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirimde arka arkaya imzaladığı yeni iş sözleşmeleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yenilenebilir enerji ve enerji teknolojileri markası YEO Teknoloji, Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. arasında Türkiye’de kurulacak iki ayrı Rüzgar Enerji Santralinin elektrifikasyon ve otomasyon işlerinin yapımı (dizayn, mühendislik, tedarik, montaj, test ve devreye alma) amacıyla, 3.394.706,10 USD+KDV ve 5.000.000,00 USD+KDV olmak üzere toplamda 8.394.706,10 USD+KDV bedelle iki ayrı sözleşme imzalandığı belirtildi. Sözleşmelerin bugünkü TCMB kurları ile karşılığı toplam 267.765.940,47 Türk Lirası oldu.

Yerli Batarya Fabrikasında Üretimi Yerli Robotlar Yapacak

Yeo Teknoloji, 28 Mart tarihinde KAP'a yerli batarya fabrikası hakkındaki gelişmeleri duyurdu.

Yenilenebilir enerji ve enerji teknolojileri markası YEO Teknoloji, yüzde 100 iştiraki olan Reap Battery bünyesinde planladığı enerji depolama sistemleri fabrikası için önemli bir adım attı. YEO Teknoloji, yerli robotik üretim hattı projeleriyle tanınan Robo Otomasyon ile anlaşarak ileri seviyede otomasyonla enerji depolama sistemlerinin üretimini gerçekleştirecek.