Borsada Hisse Paniği! Çok Sayıda Akademisyen ve Bürokrat Aldı

Borsada Hisse Paniği! Çok Sayıda Akademisyen ve Bürokrat Aldı
Geçtiğimiz yıl kasım ayında 5.21 liradan halka arz edilen Agrotech Teknoloji hisseleri, kısa sürede 47 liraya kadar yükseldi. Ancak hisse, son dört günde taban seviyeye düşerek yüzde 40 değer kaybetti. Bu ani düşüşte çok sayıda akademisyen ve bürokratın mağdur olduğu iddia ediliyor.

ParaMedya'nın haberine göre Kasım ayında 5.21 liradan halka arz edilen Agrotech Teknoloji hissesi, 20 Şubat tarihinde 47 liraya ulaşarak tarihi zirveye çıktı. Şirket, "gerçek fiyat değerini yansıtmadığı için" 10 milyon lotluk geri alım programı başlattığını açıkladı. Bu program, 5 liradan halka arz edilen bir hissenin 40 lira üzerinden geri alınacak olması nedeniyle büyük tepki topladı.

YERLİ VE MİLLİ OTOMOBİL

Şirket, KAP’a yerli elektrikli otomobil üreteceğini duyurdu. 4 Nisan tarihinde "Teknoloji ve tarım alanında faaliyet gösteren Agrotech Grup’un şirketi Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri, elektrikli araç, motor ve batarya üretimine başlayacağını duyurdu." haberi medyada yer aldı. Şirket, görkemli bir toplantı ile yeni araba hakkında bilgi verdi.

OYUNCU SATTI!

KAP’a yoğun bir şekilde olumlu haberler gönderilirken, hissede pozisyonu olduğu öne sürülen eski medya patronu satış yaptı. Söz konusu oyuncu, son bir haftada satışlarını yoğunlaştırdı ve dört günde taban taban satış yaptı. Hisse, dört günde yüzde 40 değer kaybetti.

MAĞDUR ÇOK

Hisse değer kaybederken, Agrotech mağdurları ortaya çıkmaya başladı. Borsa kulislerinde dolaşan iddialara göre, aralarında çok sayıda akademisyen ve bürokrat, bin lira olacak diye 40 lira seviyesinden Agrotech hissesi aldı.