Borsa'da 2024'de En Çok Getiri Beklenen Sektörler

Borsa'da 2024'de En Çok Getiri Beklenen Sektörler
Yapı Kredi Yatırım'ın "Hassas Dengede Umutlu Bekleyiş" başlıklı 2024 strateji raporu, Türkiye'nin FED'in faiz indirimlerinden faydalanacak ülkelerden biri olabileceğini belirtiyor. Yüksek enflasyona karşı güçlü hisselere ilgi öngörülüyor. Altın ve değerli metallerin ön plana çıkabileceği raporda, içeride faiz ortamına odaklanarak hisse seçimi öneriliyor.

Yapı Kredi Yatırım, "Hassas Dengede Umutlu Bekleyiş" adlı 2024 hisse senedi strateji raporunu yayımladı. Raporda, Türkiye'nin 2024'te FED'in faiz indirimlerinden en çok faydalanacak ülkelerden biri olabileceği ifade edildi.

YABANCI YATIRIMCI İLGİSİ BEKLENİYOR

TCMB'nin veriye dayalı duruşu, yabancı yatırımcının ilgisini çekebilir. Rapora göre, yabancı yatırımcılar önce tahvillere, ardından hisse senetlerine yönelebilir. Yüksek enflasyona karşı güçlü, düşük borçlu ve yabancı ilgisi çekebilecek hisselere ilgi devam edebilir.

SEKTÖR BEKLENTİLERİ

Rapora göre, gıda perakendesi, havacılık, holdingler ve telekomünikasyon şirketleri sektörler arasında en yüksek artış potansiyeline sahip.

ALTIN VE DEĞERLİ METALLER

Raporda, altın başta olmak üzere değerli metallerin favori varlık sınıfları arasında olduğu belirtildi. FED'in şahin duruşu ve düşen reel faiz oranları, altının yükselişine işaret edebilir.

YATIRIM STRATEJİSİ

Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürü Yılmaz Arısoy, içeride artan faiz ortamında nakit akışı güçlü, yüksek yabancı ilgisi çekebilecek hisselere odaklanacaklarını ifade etti. Türkiye'nin gelişmekte olan piyasalara göre daha olumlu getiri potansiyeline sahip olduğunu düşündüklerini belirtti.

Yasal Uyarı Notu: https://halktv.com.tr/yasal-uyari-s

Etiketler :