Borsa İstanbul dalgalanma sonrası kapanışı pozitif yaptı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, dalgalı geçen bir seansın ardından günü %0,29 değer kazanarak 9.407,17 puandan tamamladı. Gün içinde 9.000 seviyelerine kadar gerileyen endeks, toparlanarak 9.400 puanın üzerine çıktı.
BIST 100, önceki kapanışa göre 27,34 puan yükselirken, toplam işlem hacmi 131,9 milyar TL olarak gerçekleşti. Sektör bazında menkul kıymet yatırım ortaklıkları %2,76 ile en çok kazandıran sektör olurken, metal ana sanayi %1,58 ile en fazla kaybettiren sektör oldu.
KÜRESEL PİYASALARDA DALGALANMA SÜRÜYOR
ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni gümrük tarifeleri küresel borsalarda dalgalanmalara yol açtı. Haftanın ilk işlem gününde ABD borsalarında sert satışlar görülürken, Avrupa borsaları gün içinde %10’un üzerinde düşüş yaşadı. Ancak satış baskısı hafifleyerek kayıpların %2,5 seviyelerine çekildiği gözlemlendi.
Asya borsalarında ise sert kayıplar dikkat çekti:
Japonya Nikkei 225: %7,7 düşüş
Güney Kore Kospi: %5,6 düşüş
Çin Şanghay Bileşik: %7,3 kayıp
Hong Kong Hang Seng: %13,2 düşüş
ABD borsalarında açılışta %3,5’in üzerinde düşüş yaşanırken, son işlemlerde S&P 500 %0,1 yükselişe geçti. Dow Jones ve Nasdaq ise %2 civarında kayıpta kaldı.
Kripto piyasalarında da sert hareketler yaşandı. Bitcoin 75 bin doların altına gerilemesine rağmen daha sonra 78 bin dolar seviyelerinde dengelendi.
ANALİST GÖRÜŞÜ VE TEKNİK SEVİYELER
Analistler, küresel piyasalardaki belirsizliklerin sürmesine rağmen, BIST 100 endeksinin direnç seviyelerine doğru toparlandığını belirtiyor. Teknik olarak 9.500 ve 9.600 puan direnç, 9.200 ve 9.300 seviyeleri ise destek konumunda bulunuyor.