Borçkalı üreticiler isyan etti: Hamsi parasına çay veriyoruz

Artvin’in Borçka ilçesinin Güreşen köyündeki özel sektöre ait çay alım noktasına çay satmaya gelen üreticiler, "Milleti perişan ettiler, hamsi parasına çay veriyoruz. Sıkıntı burada, devlet çay almıyor ve aldığında kota uyguluyor mecburen özellere veriyoruz. Saatlerdir burada bekliyoruz açız yemek yediğimiz yok” diye tepki gösterdi.

Çay üreticileri zarar ettikleri ve geçinemedikleri için isyan etmeye devam ediyor. Çaykur'un çay alımlarında kota uygulaması ve kontenjan koyması sebebiyle Borçkalı üreticiler, çayı düşük fiyattan satmak zorunda kaldıklarını ifade ettiler. Duruma tepki gösteren çay üreticileri şu anda çay fiyatlarının kendilerini kurtarmadığını söyleyerek bu duruma tepki gösterdiler.

Borçkalı çay üreticisi, "Milleti perişan etti bıraktı ve daha ne yapacaktı, fakir fukaranın hakkını yiyen kan kussun başka bir şey demiyorum. Bundan başka zahmetli ne olur, böyle bir şey olmaz. Bakın bu bizim çilemiz ve özele veriyoruz yani hamsi parasına çay veriyoruz. Artvin milletvekili ne yapıyor? Oy zamanı gelirler şak, şak ne yani” diye konuştu.

Çay Üreticileri; “Kazancımız Maliyetlere Gidiyor”

DEVLET ÇAYA KOTA KOYUYOR

Çay üreticisi Turgay Şanlı "Sıkıntı burada devlet çay almıyor ve aldığında kota uyguluyor mecburen özellere veriyoruz. Saatlerdir burada bekliyoruz açız yemek yediğimiz yok, evimize gidip yemek yiyip çaya inmemiz gerekiyor. Harbiden çok büyük çile var, başka çaremiz yok. Yedek fabrikamız yok ve bir tane daha fabrika olsa Muratlı’da fabrika olsa daha iyi olurdu ya da kapasiteyi artırsalar da olur. İnsanlar çile çekiyor 30 kilo kontenjanla da biteceğini zannetmiyorum. Çekiyoruz çileyi dağın başına çıkıyoruz sonra iniyoruz kolay değil ki” şeklinde konuştu.

Borçkalı çay üreticisi: "Milleti perişan ettiler, hamsi parasına çay veriyoruz" - Yurt - Ayandon

Devletin çaya verdiği fiyatın bile yeterli olmadığını söyleyen İsrafil Sarol, "Burada sıkıntı var devlet çay almıyor, fabrikalarda boşluk yok ve yoğunluk olması nedeniyle çay almıyorlar bizi de özellere mahkûm ediyorlar bedava çay veriyoruz. Her şekilde kurtarmıyordu 17 lira artısıyla 19 lira veriyorlar ama çay 30 lira olması lazım. Bu sene çok sıkıntıdayız. 50 yaşındayım bu sene gibi hiç görmedim ve bu ay doğru dürüst çay sattığım yok mahvettiler. Beş güne bitecek olan çay yirmi güne bitti” dedi.

Kaynak:ANKA