Bodrum'da panik bitti. Türkler gitti onlar geldi

Bodrum'da panik bitti. Türkler gitti onlar geldi
Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Sabahattin Duman bu sezon yüzde 10 iş kaybı yaşadıklarını aktarırken yerli turistin yerini İngiliz turistlerin aldığını ifade etti.

Turizmde yaz sezonunun sona ermesiyle birlikte Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Sabahattin Duman 2024'e dair değerlendirmelerde bulundu.

"YÜZDE 10 İŞ KAYBI OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ"

Sektörün Ağustos ayı itibariyle açılmaya başladığını belirten Sabahattin Duman, "Bu sene biraz daha farklı bir süreç yaşıyoruz. Başlarken iyi gitmedi. İşletmeciler panikledi. Temmuz ayı iyi değildi. Ağustos ay itibariyle işler açıldı ve halen devam ediyor. Sezon içinde genel değerlendirme yaptığımızda ise geçen yıllara göre yüzde 10 iş kaybı olduğunu görüyoruz" sözlerini sarf etti.

"YERLİDE TALEP AZALDI YABANCI ORANI YÜKSEK"

Yabancıların Bodrum'a akın ettiğini söyleyen Sabahattin Duman, "İyi giden şey ‘sarı yaz’a olan ilgi ve bunun sonucunda sezonun kasıma uzaması oldu. Bu durumda aktif ve yoğun iş yapma süremiz arttı. Yoğun sezon 60 güne çıktı. Sarı yaz sezonuna son yıllarda ilgi olmaya başladı. Yerlide talep azaldı, yabancı oranı yüksek. Yüzde 80 oranında İngiliz var. Polonya, Almanya gibi ülkelerden de ilgi var" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi