Bitcoin için tarihi gün: Resmen başlıyor

Bitcoin için tarihi gün: Resmen başlıyor
Kripto para evreninde Bitcoin için bugün tarihi bir gün. El Salvador'da bugün itibarıyla Bitcoin ilk kez resmi bir para birimi oluyor.

El Salvador'da Bitcoin ilk kez resmi bir para birimi sıfatını kazanmasıyla birlikte, ulusal dijital cüzdana kaydolan her vatandaşa 30 dolar değerinde Bitcoin verilecek. Bitcoin bu önemli günün sabahında yüzde 1.8 yükselişle 52 bin 600 dolara ulaştı.

Devlet Başkanı Bukele açıklamıştı

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele ilk olarak haziran ayında Bitcoin'i yasal bir para birimi olarak tanımlayan yasa teklifini kongreye yollayacağını açıklamıştı. Yasanın kongreden geçmesiyle ülkede ABD Doları'nın yanında Bitcoin'in de kullanılmasının önü açıldı.

Söz konusu yasa bugün itibarıyla yürürlüğe giriyor.

Vatandaşa ücretsiz bitcoin verecek

Hükümet, kripto para birimini tanıtmak için ulusal dijital cüzdana kaydolacak her bir vatandaşa 30 dolar değerinde ücretsiz bitcoin verileceğini duyurdu.

Oturum izni

Öte yandan ülkede 3 Bitcoin'lik yatırım yapan yabancılara ise oturum izni verileceği bildirildi.

Bukele'nin dün 200 Bitcoin alımı daha yaptıklarını açıklamasının ardından, bu yeni alım ile birlikte ülkenin Bitcoin varlıkları 400 Bitcoin'e yükseldi.

Orta vadede güveni artırabilir

Yaklaşık 6.5 milyonluk nüfusa ve 26 milyar dolarlık ekonomiye sahip El Salvador'un günlük işlem hacmi 50 milyar dolar civarında olan Bitcoin'in fiyatını teknik olarak çok etkilememesi bekleniyor. Ancak kripto paranın resmi bir ödeme aracı olarak kullanılmaya başlanması ve bu testin başarılı olması, orta vadede Bitcoin'e güveni artırabilir.

Bu sebeple El Salvador'un bu adımı Bitcoin ve tüm kripto paralar için önem arz ediyor.

Tarihi günde 52 bin doları aştı

Bitcoin bu tarihi günün sabahında ise yüzde 1.8 yükselerek 52.600 doları gördü. Bitcoin'in ilk kez resmi para birimi olması sebebiyle sosyal medyada çeşitli Bitcoin alım kampanyaları düzenleniyor.

Bu tarz kampanyalar yeterli kişiye ulaşırsa fiyatlarda harekete yol açabiliyor. Ancak bu tarz suni hareketlere karşı yatırımcının temkinli olması gerekiyor.

Etiketler :