Birlik başkanı yağ fiyatlarını sigarayla karşılaştırdı! "Pahalı değil"

Birlik başkanı yağ fiyatlarını sigarayla karşılaştırdı! "Pahalı değil"
Trakya Birlik Başkanı Kırbiç, ayçiceği yağı fiyatlarının pahalı olmadığını iddia edip, "İki günlük yağ gideri bir tek sigara parası" dedi.

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, bu yılki sıcak hava ve kuraklık nedeniyle yağlık ayçiçeği üretiminde verim kaybı yaşanabileceği endişelerine rağmen, üretimde sıkıntı yaşanmayacağını belirtti.

Kırbiç, Türkiye'nin yağ ihtiyacının yarısının yerli üretimle karşılandığını, ithalat yapılmadan da kalan kısmın desteklerle karşılanabileceğini vurguladı.

Kırbiç, ülkenin ihtiyacının tamamının yerli üretimle karşılanması gerektiğini ve bu konuda çiftçilere daha fazla destek verilmesi gerektiğini söyledi.

"HALK ARASINDA YANLIŞ ALGI VAR"

Kırbiç, yağ fiyatlarının artmasının beklenmediğini de ifade etti. Halk arasında yağ fiyatlarının yüksek olduğu yönünde yanlış bir algı bulunduğunu belirterek, mevcut fiyatların olması gerekenin altında olduğunu söyledi. Kırbiç şunları dile getirdi:

"Yağ fiyatları hakkında ülkemizde yani çok algı yaratılmakta yüksekmiş gibi ama inanın gerçekten şu anda yağ fiyatları ülkemizde olması gerekenin çok altında. Burada üreticinin de bu sektördeki bu işi yapan insanların da para kazanması gerekmekte. Ama bizim ülkemizde eskiden insanların bilinçaltında kalmış duygular var; işte yağ kuyrukları ve yağ bulunmaması gibi. Artık ülkemizde öyle bir sorun söz konusu değil. Ama o insanların bilinçaltındaki yapı hemen küçük bir zam geldiğinde bile 'yağ bulunmayacak, yağ çok zam geldi' gibi piyasada böyle haberler oluşmakta. Bu da gerçekten bizi rahatsız etmekte"

Kırbiç, insanların günlük su harcamalarının yağ harcamalarından daha yüksek olduğunu, ancak bu durumun genellikle göz ardı edildiğini vurguladı. Yağ fiyatlarının pahalı olmadığını ve insanların yanlış bir algıya kapıldığını iddia etti. Kırbiç şöyle konuştu:

"BİR TEK SİGARA PARASI"

"İnanın bugün iki litre su, bir litre yağ haline geldi ki insanların bir günlük su gideri belki de bir haftalık, on günlük yağ giderinden daha yüksek. Ama o hiç konuşulmamakta. Baktığımızda işte 'yağ fiyatı çok yüksek' gibi, sanki insanlar böyle sürekli çok yüksek miktarda yağ kullanıyormuş gibi piyasada öyle bir algı yaratılmakta. Bugün bir kişinin günlük yağ gideri bir tek sigaranın fiyatı bile değil, yarı fiyatı kadar. Yani iki günlük yağ gideri bir tek sigara parası. Buraya baktığımızda da yağın pahalı olduğunu söylemek gerçekten de mümkün değil"