Birleşik Metal İş, Gebze'de eylem düzenledi: OHAL ve zamlar protesto edildi

Birleşik Metal İş, Gebze'de eylem düzenledi: OHAL ve zamlar protesto edildi
Birleşik Metal-İş üyeleri, Gebze'de polis kordonu altında protesto yürüyüşü düzenledi. Gebze Cumhuriyet Meydanı'nda miting için toplanan metal işçileri zamları veçalışma koşullarını protesto ederken  MESS ile OHAL'e...

Birleşik Metal-İş üyeleri, Gebze'de polis kordonu altında protesto yürüyüşü düzenledi. Gebze Cumhuriyet Meydanı'nda miting için toplanan metal işçileri zamları veçalışma koşullarını protesto ederken  MESS ile OHAL'e de tepki gösterdi.

OHAL'İN KALDIRILMASINI İSTEDİLER

Sendikanın Twitter hesabında protestonun “ücret zamları, sosyal haklar ve kazanılmış hakları geriye götürmeyi amaçlayan teklifler"e karşı yapıldığı yazdı. Eylem yapan işçiler,  OHAL'in kaldırılması da talep ettiklerini dile getirdi.  “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarının atıldığı eylemde, “Zafer direnen işçinin olacak” yazılı dövizler taşındı.

"METAL İŞÇİSİ KÖLE DEĞİLDİR!"

Birleşik Metal İş Sendikası'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "OHAL'in işçilere karşı kullanılmasına tepki gösteren Genel Başkan Adnan Serdaroğlu'nun konuşması, sık sık sloganlarla kesiliyor.. "İşçiyiz, Haklıyız, Kazanacağız...", "Metal işçisi köle değildir!...." ifadelerine yer verildi.  Eyleme dair fotoğraf ve görüntülerin paylaşıldığı hesapta, "Ağır çalışma koşullarına karşın, çeşitli yaralanma ve hatta ölümleri göze alarak ağır koşularda çalışan Metal işçileri insanca yaşayacak bir ücret istiyor" açıklamasına da yer verildi.

Etiketler :