Bir dönem dünyanın en iyi peyniri seçilmişti! Ünlü peynir markası iflas etti

Bir dönem dünyanın en iyi peyniri seçilmişti! Ünlü peynir markası iflas etti
Dünyaca ünlü ve bir zamanlar "Dünya Füme Peynir Şampiyonu" seçilen Bördespeck peynirinin üreticisi Börde Käse GmbH, faaliyetlerini kalıcı olarak durdurarak iflas etti. Bu durum, Almanya'daki peynir üreticileri ve sevenleri için büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor.

Bir dönem dünyanın en iyi peyniri seçilen ve market raflarını süsleyen ünlü peynir üreticisi üretimini durdurdu.

peynir.webp

Dünya genelindeki ekonomik kriz giderek içinden çıkılamaz bir hal almış durumda. Geçtiğimiz yıllarda dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile başlayan iflaslar artarak devam ediyor.

Özellikle Ukrayna-Rusya savaşıyla doruğa çıkan şirket iflasları, küresel ölçekte ciddi bir endişeye neden oluyor. Son dönemde en çok iflasın yaşandığı ülkelerden biri Almanya olurken, bu kez milyonlarca Türk'ü ilgilendiren bir iflas gerçekleşti. Almanya'nın dünya şampiyonu peyniri "Bördespeck" üretimi durdurulduğu açıklandı. Peynirin yapımcısı Börde Kase GmbH, faaliyetlerini kalıcı olarak sonlandırdı.

peynir4.webp

Artık süpermarketlerde bu ödüllü peynir bulunmayacak. Vahldorf'tan üretici Börde Käse GmbH'nın faaliyetlerini sonlandırmasıyla, çalışanlar da işini kaybetti. Bu kapanış, uzun süredir devam eden bir geleneğin sonunu işaret ediyor.

peynir-001.webp

Magdeburger Börde'deki bu küçük kasabada 1879 yılında bir peynir mandırası kurulmuştu. Doğu Almanya döneminde devlete ait olan bu aile şirketi, 1992'de yeniden özelleştirilmiş ve özellikle füme peynir gibi özel ürünlere odaklanmıştı.