Binlerce ücretsiz dağıtılacak! Kapınıza kadar gelecek sürpriz!

Binlerce ücretsiz dağıtılacak! Kapınıza kadar gelecek sürpriz!
İzmir’de başlatılan yeni kampanya, binlerce ihtiyaç sahibine beklenmedik bir destek sunuyor. 300 ton ürün ücretsiz dağıtılacak!

İzmir'de tarım ürünleri israfını önlemek ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla başlatılan kampanya büyük ses getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, çiftçilerin ellerinde kalan 300 ton kavun ve karpuzun, kooperatiflerden satın alınarak kentteki yoksul ailelere ücretsiz dağıtılacağını duyurdu.

ÜCRETSİZ DAĞITIM BAŞLIYOR

Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın koordinesiyle 18 bin ihtiyaç sahibine kapılarına kadar kavun ve karpuz teslim edecek. Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü, daha önce sosyal araştırmalarla belirlenen yoksul ailelerin listesini kullanarak dağıtımı gerçekleştirecek.

screenshot.png

ÖRNEK BİR DAYANIŞMA

İzmir'in bu adımı, geçtiğimiz günlerde Manisa ve Zonguldak’ta gerçekleşen benzer dayanışma kampanyalarını hatırlattı. Manisa’nın Salihli ilçesinde 600 ton kavun ve karpuz, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ise 5 ton patlıcan halka ücretsiz dağıtılmıştı. İzmir de bu örnek dayanışma hareketine katılarak, hem çiftçilere destek veriyor hem de ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefliyor.

TOPLAM 300 TON KAVUN VE KARPUZ

Başkan Tugay’ın talimatıyla, kentte üreticilerin satamadığı ve tarlalarda kalan 300 ton kavun ve karpuz satın alındı. Bu ürünler, özellikle sosyal yardım takip sistemine kayıtlı yoksul ailelere ücretsiz olarak ulaştırılacak. İzmir, bu kampanya ile hem israfı önlemeyi hem de yoksul ailelere destek olmayı amaçlıyor.

screenshot-1-001.png

İzmir’in bu dayanışma hareketi, ihtiyaç sahipleri için büyük bir moral kaynağı olurken, aynı zamanda tarım ürünlerinin israfını da önleyecek önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :