Bayrama Sayılı Günler Kırmız Et Fiyatlarında Son Durum!

Bayrama Sayılı Günler Kırmız Et Fiyatlarında Son Durum!
Kurban Bayramı öncesi, kurbanlık alamayan vatandaşlar kıyma, et fiyatlarını araştırmaya başladı. Et fiyatlarında son durum belli oldu. Geçtiğimiz haftalarda düşüşe geçen kırmızı et fiyatlarında son durum ne? işte detaylar...

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kırmızı et fiyatları araştırılıyor. Vatandaşlar bayram sofrasında yer vermek istedikleri kırmızı eti ne kadara alacak belli oldu.

FİYATLAR BELLİ OLDU

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Tunç "Kasaplık satış için 30 bine yakın büyükbaş hayvan ithal edilirken, bu sayede karkas etin kilogram fiyatı 400 TL seviyesinden 320 TL'ye kadar düştü" dedi.

kurban-bayrami-oncesi-et-fiyatlarinda-dusus.webp

Karkas dışında yağlı kesim olarak bilinen ürünlerin kilogram başına 280 TL'ye satıldığını da aktaran Tunç, şunları söyledi: "Fiyatlar ciddi anlamda şişmişti ancak doğru hamleler ile cep yangını bir nebze söndürüldü. Bakanlığımız, halihazırda doğru bir stratejik planlama içerisinde. Üreticilerin mağdur edilmeyecektir. Satış fiyatı, üretim maliyetinin altında kalırsa devlet tarafından destek verilecek. Damızlıkla ilgili çalışmalar da yapılıyor. Ancak üzülerek söylüyorum ki, sosyal medyayı mesken tutan birtakım kişiler, besicilere, 'stok çağrısı' yapıyor. Üreticileri speküle etmek isteyenlere karşı dikkatli olmalıyız" diye konuştu.

kurban-bayrami-oncesinde-bir-ilk-yasandi-et-fiyatlarina-indirim-geldi-17150735367934.jpg

KIYMANIN KİLOSU 580 İLE 670 TL ARASINDA

İstanbul Parekendeci Kasaplar Odası Başkanı Aydın Tüfekçi de et fiyatlarında son 3 haftadır düşüş olduğuna dikkat çekerken, şöyle konuştu:

"Mayıs ayındaki ithal hayvanlara ilave olarak 2 Haziran tarihinde de 4 gemi dolusu büyükbaş geldi. Sosyal medya kim olduğunu bilmediğimiz birtakım kişiler, karkas etin kilogram fiyatının 450 liraya çıkacağı yalanını ortaya atarak spekülasyon peşinde. Son 15 günlük süreçte kırmızı et fiyatlarında 40 TL'ye yakın düşüş söz konusu. Meslektaşlarımıza düşen fiyatları etikete yansıtmaları konusunda uyarıyoruz. Türkiye'ye veteriner kontrolünden geçmeyen hayvan girmiyor. İstanbul kasaplarında kıymanın fiyatı 580 ile 670 TL arasında değişiyor."