Bayram ikramiyesini bazı emekliler alamayacak: İşte o karar…

Bayram ikramiyesini bazı emekliler alamayacak: İşte o karar…
Milyonlarca emekli Ramazan ve Kurban Bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağını merak ediyor. Ancak emekli ikramiyelerinde kritik bir detay var. O tarihe kadar başvuru yapamayan emekliler ikramiye alamayacak.

Milyonlarca emeklinin beklediği Ramazan ve Kurban Bayram ikramiyeleri konusunda kritik bir detay ortaya çıktı. Bu ikramiyelerle ilgili alınacak zammın 16 milyon emekliyi etkileyeceği düşünülüyor. Ancak, bu ikramiyeleri alabilmek için belirlenen bir başvuru tarihi bulunuyor. Başvuru tarihine kadar başvuruda bulunamayan emekliler, ikramiye alma hakkını kaybedecekler.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi ve kademeli prim sistemi nedeniyle birçok kişinin emekli maaşı alması 2024 ve 2025 yıllarına kalmış durumda. 31 Mart seçimleri öncesi hükümetin Ramazan Bayramı'nda ikramiyeleri ödeyeceği kesinleşirken, seçim öncesinde emeklilerin desteğini kazanmak amacıyla ikramiye miktarının artırılması tahmin ediliyor.

2024 yılında emeklilerin ikramiye alabilmesi için belirlenecek başvuru tarihine kadar başvuruda bulunamayanlar, ikramiye alma hakkını kaybedecekler. En düşük emekli maaşına sabit bir zam yapılırsa, ikramiye miktarı sadece yüzde 50 oranında artacak ve 2024 yılı boyunca her iki ikramiye de 3 bin TL olacak. Ancak, seçim öncesinde zam yapılmazsa, ikramiye miktarı tüm emekliler için 5 bin TL'ye çıkacak.

Emekli sayısının her geçen gün artması nedeniyle, ikramiyenin bütçeye etkisini hesaplamak için hükümet tarafından belirlenen başvuru tarihi, EYT'li emeklilerin sayısının fazla olması durumunda ikramiye miktarını düşürmek amacıyla kullanılacak.

Etiketler :