Baskılara dayanamadı, Çin kripto para borsası BTCChina kapanıyor

Baskılara dayanamadı, Çin kripto para borsası BTCChina kapanıyor
Çin hükümetinin kripto para piyasalarına yönelik baskısı nedeniyle Çin'in ilk kripto para borsası BTCChina kapısına kilit vurma kararı aldı.

Kripto para piyasaları dün öğle saatlerinde dibe vurduktan sonra toparlanmaya başladı. 29 bin dolara kadar gerileyen Bitcoin yükselişe geçti. 

Piyasaların önde gelen para birimi Bitcoin saat 08.30 itibariyle yüzde 3.2 değer kazandı ve 33 bin 856 dolar oldu. BTC'nin piyasa değeri 634 milyar dolar olurken Bitcoin'in piyasa hakimiyeti yüzde 45.55'e çıktı. 

Düşüşlerden en çok zarar gören para birimlerinden Ethereum da yeniden 2 bin doların üzerini gördü. ETH'nin fiyatı yüzde 2.1 artışla 2 bin 4 dolar oldu. 

Ripple ise kayıp yaşamaya devam ediyor. XRP'nin fiyatı yüzde 5 azalarak 60 cente geriledi. Ripple dünkü düşüşte 52 cente kadar inmişti. 

Dün 16 cente kadar gerileyen Dogecoin de toparlama işaretleri veriyor. DOGE'un fiyatı yüzde 5.6 artış gösterdi ve 21 cente çıktı. 

Çin'in ilk kripto para borsası kapanıyor 

Çin hükümetinin kripto para piyasalarına yönelik baskısı nedeniyle Çin'in ilk kripto para borsası BTCChina kapısına kilit vurma kararı aldı. Çin'in ilk ve en uzun geçmişse sahip kripto para borsası Çin hükümetinin baskılarına dayanamadı. 

Dünyanın sayılı kripto para borsalarından biriydi

2011 yılında Şangay'da kurulan BTCChina, dünyanın sayılı kripto para borsalarından biri konumundaydı. BTCChina'nın Singapur birimi olan zg.com'u Dubaili bir kripto fonu tarafından alınacağı öne sürüldü.