Banka hesabında parası olanlar dikkat! ATM'lerden para artık böyle çekilecek: Yeni dönem başladı

Banka hesabında parası olanlar dikkat! ATM'lerden para artık böyle çekilecek: Yeni dönem başladı
Türkiye'de son yıllarda dizginlenemeyen enflasyon, etkisini ATM'lerde de hissettirmeye başladı. Bu doğrultuda ATM'lere para tedavülünde zorlanan Bankalar, müşterilerini uyarmaya başladı. Bu para artık ATM'lerden çekilemeyecek.

Bankalar, Türkiye'deki artan enflasyonun etkisiyle ATM'lerden para çekmeyi zorlaştırmaya karar verdi. Bu konuda resmi bir açıklama yapılmasının ardından, bankaların şubelerde ve ATM'lerde bazı değişikliklere gittiği belirtildi.

Birçok banka, pandemi nedeniyle yaygınlaşan uzaktan çalışma modeline geçerek şube sayısını azalttı. Bu adım, şubelerin iş yükünü hafifletti ancak aynı zamanda ATM'lerdeki nakit para tedavülünü zorlaştırdı. Enflasyonun artmasıyla birlikte, birçok banka 10 TL'lik banknotları ATM'lerden kaldırdı.

Belirlenen bir tutarın altındaki miktarlar artık şubelerden çekilemeyecek, bu işlemler sadece ATM'lerle yapılabilecek. Bu karar, özellikle teknolojiyle arası iyi olmayan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile emekliler arasında tepki çekti. Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, bankaların ATM'lerde işlem yapmayı zorlaştırmasının tüketici haklarına ters olduğunu belirtti.

Bankalar ayrıca, daha önce 10 bin TL olan banka veznelerinden nakit para çekme ve yatırma limitini 20 bin TL'ye yükseltti. Ancak, bu değişiklikler, özellikle enflasyonun etkisiyle alım gücünün düşmesinden kaynaklanan zorlukları ele almak için atılmış gibi görünüyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, 200 TL'lik banknotların tedavüldeki sayısı önemli ölçüde arttı. Bu durum, ülkedeki enflasyonun ciddi bir sorun olduğunu gösteriyor.