Banka hisseleri sert düştü! Devre kesildi

Banka hisseleri sert düştü! Devre kesildi
Banka hisselerinde "devreler" kesiliyor.

Borsa İstanbul'da banka hisselerinde yaşanan sert düşüşler, günün ilk yarısında devre kesicilerin devreye girmesine neden oldu. BIST 100 endeksi negatif bir seyir izlerken, özellikle banka hisselerindeki düşüşler dikkat çekiyor.

Bankacılık endeksi, yüzde 4’e yaklaşan bir kayıpla işlem görürken, Akbank hisseleri 12:30 itibarıyla devre kesiciyle işlemlere tek fiyat emir toplama yöntemiyle devam etti. Önceki gün 55,85 TL seviyesinden kapanış yapan Akbank, bugün 53,60 TL seviyesine gerileyince devre kesici aktif hale geldi ve işlemler 12:45’te yeniden başladı.

borsa1.jpg

Benzer şekilde, İş Bankası hisseleri de yüzde 4,33’lük bir düşüşle 13,62 TL’den 13,03 TL’ye gerileyince 12:51 itibarıyla devre kesildi. İşlemler tek fiyat emir toplamayla sürdürülüyor.

Diğer banka hisseleri de sert düşüşler yaşıyor; Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ve Yapı Kredi (YKBNK) hisseleri de yüzde 4’ün üzerinde ekside işlem görüyor.

Günün ilk yarısında, Borsa İstanbul tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) 28 devre kesici bildirimi yapıldı. Sabancı Holding (SAHOL) hisseleri de devre kesilenler arasında yer aldı.

Kaynak:halktv.com.tr Ekonomi Servisi